Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po hetriku prišiel ďalší koncert. Lopušanová pomohla zdolať aj Nórky

Slovenské hokejistky vyhrali v stredu vo svojom druhom vystúpení na Turnaji piatich krajín v Budapešti nad Nórskom 3:2 po predĺžení a nájazdoch. V nich rozhodla o triumfe Nikola Nemčeková.

08.02.2023 23:03
Nela Lopušanová Foto:
Nela Lopušanová.
debata

Tím fínskeho trénera Arta Sieppiho po prvej tretine viedol, ale Nórky v druhej časti otočili skóre dvoma zásahmi Silje Gundersenovej. Na 2:2 vyrovnala 104 sekúnd pred záverečnou sirénou Laura Šuliková a jej tím bol napokon úspešný v nájazdoch.

V prvom dueli na turnaji prehrali Slovenky v utorok s Maďarskom 6:7, štrnásťročná Nela Lopušanová sa vo svojej premiére v „áčku“ Slovenska blysla hetrikom. Proti Nórsku mala dve asistencie.

Nela Lopušanová Čítajte viac Lopušanová opäť pálila ako pri Verdune. Jej hetrik na Maďarky nestačil

Vo štvrtok bude ďalším súperom Francúzsko (16.30 h) a turnaj slovenské hráčky ukončia v piatok proti Japonsku opäť o 16.30 h.

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu.

Turnaj piatich krajín – (Budapešť/Maď.):
Slovensko – Nórsko 3:2 pp a sn (1:0, 0:2, 10 – 0:0, 1:0)
Góly: 3. Leskovjanská (Lopušanová), 59. Šuliková (Lopušanová, Halušková), rozh. nájazd Nemčeková – 29. Gundersenová (Morsetová, Nybergová), 31. Gundersenová (Morsetová, L. Pedersenová)

Nela Lopušanová 2 Čítajte viac Lopušanová je jackpot. Iných vozia rodičia takmer do šatne, ona príde na bicykli ráno o piatej
debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Lopušanová