Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lopušanová opäť pálila ako pri Verdune. Jej hetrik na Maďarky nestačil

Nela Lopušanová má už za sebou aj premiéru medzi seniorkami Slovenska.

07.02.2023 23:24
Nela Lopušanová Foto:
Nela Lopušanová.
debata

Na turnaji v Budapešti si 14-ročná talentovaná hokejistka pripísala v národnom drese hetrik. Vychádzajúca superhviezda však na všetko sama nestačila, lebo Slovenky prehrali so svojimi súperkami 6:7.

Maďarsko – SLOVENSKO 7:6 (2:1, 2:2, 3:3)
Góly Slovenska: 14. Nemčeková, 27., 30. a 49. Lopušanová, 41. Ištocyová 48. Rumanová.

Lopušanová je nielen slovenský, ale aj svetový hokejový talent. Má iba štrnásť rokov, ale nedávno sa na MS do 18 rokov stala MVP – najužitočnejšia hráčka na turnaji. Jej skvelé kúsky si všimli viaceré hokejové celebrity.

Pravda o nej v uplynulých týždňov pripravila dva veľké materiály. Prvý s jej bratom a hráčom druholigovej Žiliny Šimonom Lopušanom a jej mamou Slávkou. Rozprávali o jej detstve, záľubách, o tom, ako to u nich doma vyzeralo – žiadne bábiky, ale obité steny po puku.

Lopušan Čítajte viac Lopušanová bola malý prívesok veľkého brata. Keby ste videli tie dobité steny, spomína mama

Druhým textom bol rozhovor s jej trénerom Jakubom Kubišom. Bývalý hokejista nám porozprával o tom, ako ju vlani v lete spoznal, ako excelovala medzi chlapcami – nielen na ľade, ale aj v posilňovni ale aj iných športoch. Prezradil, ako ho v jeden letný deň prekvapila, keď prišla na štadión o piatej ráno na bicykli. Prečítajte si rozhovor…

Nela Lopušanová 2 Čítajte viac Lopušanová je jackpot. Iných vozia rodičia takmer do šatne, ona príde na bicykli ráno o piatej
debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Lopušanová