Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Realista Ramsay: Čo sa týka Slafkovského, mám veľké obavy

Hoci o mesiac oslávi už 72. narodeniny, energie a entuziazmu má na rozdávanie. Craig Ramsay pokračuje na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie a ako jej šéf má pred sebou nové výzvy.

07.02.2023 16:05
Slafkovský Montreal Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens.
debata (1)

Tou najväčšou v tomto roku bude svetový šampionát vo Fínsku a Lotyšsku, ktorý Slováci odštartujú 12. mája derby zápasom proti Česku.

V rámci prípravy na MS absolvujú viacero podujatí, jedným z prvých bude dvojzápas proti Nemecku. Prvý duel je na programe zajtra v Michalovciach, odvetu budú hostiť Košice o deň neskôr.

Gerlach Prešov Čítajte viac Najslovenskejšie meno v lige má Američan. Vábia ho kandidáti na titul

MS 2023 budú pre Ramsayho piate vo funkcii trénera Slovenska. Verí, že jeho zverenci napodobnia výkony a výsledky z pekinskej olympiády, kde brali bronz.

„Opakujem to neustále, môžeme zdolať každého. Dúfam, že predvedieme na MS podobný turnaj, ako na olympiáde v Pekingu. Ak budeme hrať najlepšie, ako vieme a budeme mať aj šťastie, môže sa to podariť,“ vyhlásil Ramsay v rozhovore pre denník Šport.

V Pekingu žiaril Juraj Slafkovský, ktorý sa stal najlepším strelcom a najužitočnejším hráčom turnaja. O pár mesiacov si ho na drafte NHL vybral z prvého miesta Montreal, za ktorý pred zranením stihol odohrať v prvom tíme Canadiens 39 zápasov.

Šéf slovenskej lavičky Craig Ramsay na ZOH 2022... Foto: Profimedia
ramsay peking zoh Šéf slovenskej lavičky Craig Ramsay na ZOH 2022 v Pekingu.

Práve zranenie kolena, ktoré utrpel 15. januára, ho zrejme pripraví o účasť na MS 2023. Slafkovský by mal po rekonvalescencii začať korčuľovať v polovici apríla, čo znamená mesiac pred šampionátom.

"Bol som dlho v NHL. Obávam sa, že Montreal mu nepovolí hrať, ak bude po zranení a nebude dovtedy hrať zápasy za Canadiens.

Je to na vedení klubu. Vždy mám zlý pocit, že povedia v týchto prípadoch nie. Bolo by skvelé, ak by sa uzdravil a hral, ale budem prekvapený, keď sa predstaví na MS,“ vyjadril sa kanadský kouč Slovenska.

Slafkovský ťahal pred zranením sériu 15 zápasov bez bodu. Podľa Ramsayho to nič neznamenalo. Je presvedčený, že z košického rodáka vyrastie top hráč NHL.

SR Hokej TEL 5.kolo Nitra Michalovce NRX Sýkora Čítajte viac Sýkora o Slafkovskom: Vráti sa ešte silnejší

"Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že viem, aké to mal Steven Stamkos, pri ktorého prvej sezóne boli obavy. Tiež sa hovorilo, či je dostatočne dobrý. Dostával málo priestoru v kľúčových momentoch a dnes to je päťstogólový strelec.

Nikdy sa pri podobných veciach neobávam. Prvá sezóna je náročná. Mám však všetko sebavedomie, že Juraj sa stane top hráčom v NHL. Má korčuľovanie, ruky, pracovitosť a má aj výborne nastavenú hlavu. Bude v pohode," dodal Ramsay.

Stredajší zápas Slovensko – Nemecko sa v Michalovciach začína o 18.00 h, štvrtková odveta v Košiciach má naplánované úvodný buly na 17.30 h.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Craig Ramsay #Juraj Slafkovský #MS 2023