Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi reagujú na „bláboly“ od Putina: Rusov nevolajte! Kvalitu máme my i Slováci

Juniorské majstrovstvá sveta v hokeji mali očakávaného víťaza - domácu Kanadu. Okrem nej však na seba strhli pozornosť aj ďalšie dve reprezentácie - Česka a Slovenska.

09.01.2023 14:52
slovenskí hokejisti, českí hokejisti Foto:
Slovenskí a českí hokejisti si na juniorských MS urobili dobrú reklamu.
debata (72)

Aj preto, že oba národné tímy, ktoré kedysi tvorili jeden, mali vo vyraďovacej časti na lopate staronových majstrov sveta. A chýbal len kúsok, aby ich pokorili.

Slováci vzdorovali obrovskému favoritovi vo štvrťfinále. Zápas, ktorý sa po celý čas lepšie vyvíjal pre partiu okolo Connora Bedarda, dotiahli do predĺženia.

A v ňom mali dokonca gólovú šancu na dokonanie senzácie. Nevyužili ju, Kanada vďaka Bedardovmu záblesku geniality udrela a naštartovala sa za ziskom ďalšieho zlata.

Sklamanie Čechov po finále MS do 20 rokov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Radosť českých hokejistov, ktorých vrátil vo...

V podobnej situácii sa ocitli aj Česi. Tí tiež padli až v predĺžení, no domov si odniesli senzačné strieborné medaily.

Tie vyvolali za riekou Morava silný dojem. A hoci od finálového duelu uplynuli už štyri dni, sú stále témou dňa.

„Na MS do dvadsať rokov sa ukázala veľmi fajn vec. Do finále sa dostalo Česko a nie preto, že by malo šťastie, výkonom tam skrátka patrí,“ píše vo svojom blogu hokejový expert isport.cz Pavel Ryšavý.

„Kanadu, toho obrovského giganta, ktorý vytvára každý rok desiatky výnimočných hokejistov, takmer škrtli z turnaja už vo štvrťfinále Slováci. Stačilo, aby neúradoval Connor Bedard a favorit všetkých favoritov by padol,“ dodáva.

Autor sa tiež pristavil pri téme Rusov – resp. ich absencii na turnaji kvôli vojenskej invázii na Ukrajine.

„Bez Ruska to vraj nebude ono. Hokej už nebude hokej, kvalita pôjde nadol, rivalita sa vyparí. Vo federácii diktátora Putina sa týmto smerom bľaboce naďalej,“ tvrdí Ryšavý.

„Ale teraz môžete vidieť, že to sú nezmysly. Ak niekomu prekáža, že sa Rusko nezúčastňuje veľkých hokejových akcií, tak je to len samotné Rusko. A to je v poriadku, nie?“ kladie si otázku autor.

Ten poznamenáva, že v Rusku síce naďalej panuje názor, že hodnota majstrovstiev sveta sa znížila o polovicu, ale to nie je vôbec pravda.

Zvyšok hokejového sveta však s týmto názorom nesúhlasí, čo potvrdil aj nedávno skončený šampionát, ktorý priniesol mnoho skvelých zápasov. Vrátane tých, v ktorých sa predstavili Slováci.

Connor Bedard Čítajte viac Chlapec s laserom v ruke hrá ako muž. Kvôli Bedardovi sa oplatí byť slabý

© Autorské práva vyhradené

72 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #ruskí hokejisti #MS v hokeji do 20 rokov #Českí hokejisti