Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo keby... Prišiel Slafkovský a Kanada nemala Bedarda?

Bol to zápas so všetkým, čo k poriadnemu play off patrí. A azda aj niečo viac. Veď ktorý slovenský fanúšik čakal, že Šimon Nemec a spol. budú favorita naťahovať aj v predĺžení?

03.01.2023 14:00
connor bedard, juraj slafkovský Foto:
Connor Bedard a Juraj Slafkovský. Kým kanadská hviezda ťahá svoj tím, slovenská na MS chýbala.
debata (3)

Žiaľ, nevyšlo to, hoci mladíci boli veľmi blízko. Ustáli obrovský tlak, Adam Gajan pochytal viac ako sme si mohli priať a šanca Serváca Petrovského „vyzváňala“ po góle.

Takáto prehra je krutá. Ale dôstojná. Mohlo by nám to stačiť.

Kanada je – bez ohľadu na to, či šampionát vyhrá – najlepším mužstvom na turnaji. Aj tento rok má neporovnateľne viac talentu ako ostatní.

Ohlasy po štvrťfinále MS Kanada - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
iihf.com: Connor Bedard skóroval v predĺžení,...

Napriek tomu tam niekde vzadu tancuje myšlienka, čo by bolo, ak by na majstrovstvá sveta prišiel aj Juraj Slafkovský. A javorové listy nemali Connora Bedarda.

Ten chlapec je generačný talent, z obrancov si robí kolky a na spoluhráčov vrhá hlboký tieň. Ráči sa napísať, že hoci Bedard hrá na majstrovstvách sveta, nie je z tohto sveta.

Malé hokejové Slovensko obstálo. Na šampionáte. Aj vo štvrťfinále. Nevyhlo sa síce zaváhaniam, ale porovnajme tento tím s ktorýmkoľvek za posledných desať rokov.

7 World Juniors Slovakia Canada Hockey Čítajte viac Drsní Slováci leteli papierovým lietadlom na Mars. Česi: Kanadu desili!

Zvykli sme si, že Slováci sú o dve triedy pomalší. Nehádali sme či, ale o koľko prehrajú.

Táto generácia je však lepšia. Sebavedomejšia. Hovorí sa o nej už pár sezón a títo chlapci smerom k peknej hokejovej budúcnosti zatiaľ nič nepokazili. Potešujúci je aj fakt, že až štrnásť z nich sa môže na MS do 20 rokov vrátiť aj o rok. Viacerí už ako draftovaní klubmi z NHL.

V úvode roka 2023 sú to všetko dobré hokejové správy. Po nečakanom bronze na olympiáde a solídnom seniorskom šampionáte poriadne zabrala aj mládež. To už nie je náhoda.

Pochvala je na mieste. Optimizmus tiež.

slovensko kanada MSJ Čítajte viac Milimetre od senzácie. Slováci trápili Kanadu v predĺžení

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS v hokeji do 20 rokov #Šimon Nemec #Servác Petrovský