Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadšený Mešár telefonuje so Slafkovským po každom zápase Montrealu

Filip Mešár patrí k najväčším útočným hviezdam slovenskej reprezentácie hokejistov do 20 rokov na aktuálnych majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Kanade.

30.12.2022 14:54
Filip Mešár Foto: ,
Filip Mešár (vľavo) počas zápasu proti USA.
debata (1)

Osemnásťročný útočník prispel gólom k prekvapivému víťazstvu 6:3 nad Američanmi, ktorým si Slováci zvýšili šance na postup do štvrťfinále.

Mešárovi sa v aktuálnej sezóne darí v zámorskej OHL, kde v drese Kitcheneru Rangers nazbieral 22 bodov (10+12) v 17 zápasoch. V druhom dueli na MSJ 2023 sa dočkal prvého bodu aj presného zásahu.

„Pred zápasom sme si so Šimonom Nemcom hovorili, že na striedačke musí byť lepšia nálada a tak to aj bolo. Hrali sme ako tím a preto sme zvíťazili,“ povedal Mešár po stredajšom zápase proti USA pre oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Róbert Bačo Čítajte aj Ďalšia komplikácia. Mladý útočník nenastúpi, po zápase s USA dostal trest

O svojom výkone povedal: „Cítil som sa dobre, mal som zopár šancí a rozdal som niekoľko dobrých prihrávok. Sústredil som sa však na výkon tímu, všetci sme hrali dobre. Takto to musí vyzerať aj v ďalšom zápase.“

Mešár na preložených letných MSJ 2022 nehral, no teraz je jeden z asistentov kapitána Šimona Nemca. Obaja sú dobrí kamaráti a bývajú spolu v izbe.

„Veľa sa rozprávame. Chceme byť lídri tímu a ukazovať to na ľade aj mimo neho. Sme asi najlepší kamaráti a v lete sme spolu trénovali na Slovensku,“ vysvetlil autor štvrtého a napokon víťazného gólu slovenskej dvadsiatky v stretnutí proti Američanom.

hokej  10 Čítajte aj ONLINE: Mladí Slováci si poradili s Lotyšmi a majú istotu postupu

Rodák zo Spišskej Belej sa vyjadril aj ku svojim mladším spoluhráčom, vyzdvihol najmä 17-ročného útočníka Dalibora Dvorského.

"Títo hráči, ktorí budú dostupní na budúcoročnom drafte nováčikov do NHL, sú naozaj dobrí. Dvorský má veľmi dobrú strelu a je to inteligentný hráč, takže on si bude robiť svoje.

Môžu ho draftovať naozaj vysoko. Samuel Honzek a Maxim Štrbák sú tiež veľmi dobrí hráči a chlapci," skonštatoval Mešár, ktorý je rád, že ho draftoval práve klub Montreal Canadiens.

„Som z toho veľmi nadšený, Montreal je zrejme najlepší tím v histórii NHL. Som veľmi rád, že ma draftovali a čaká na mňa ešte veľa práce,“ myslí si Mešár, ktorý vraj telefonuje s krajanom Jurajom Slafkovským po každom jeho odohranom zápase v drese Canadiens.

Lídri Slovenska na juniorských MS v hokeji Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec / obranca / 18 rokov
klub: Utica...

Práve Slafkovský sa postaral o jeden z najväčších úspechov slovenského hokeja, keď sa stal v lete jednotkou draftu. Podčiarkol to Šimon Nemec druhým miestom. Slováci tiež v tomto roku získali prvú olympijskú medailu, na ZOH 2022 v Pekingu brali bronz.

"Myslím si, že máme skutočne dobrých hráčov a v ostatných rokoch je tu viac talentovaných mladíkov.

Slovenský hokej podľa mňa ide stále hore a dúfam, že to tak bude pokračovať," dodal Filip Mešár, ktorého „Habs“ draftovali v roku 2022 v prvom kole z 26. miesta.

Nádeje ďalšieho draftu NHL na MS do 20 rokov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Connor Bedard - útočník/Kanada.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #Juraj Slafkovský #Filip Mešár