Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý tréning, prvé problémy. Nominácia dvadsiatky na MS je známa

Vedenie reprezentačného tímu zverejnilo v pondelok finálnu nomináciu na MS do 20 rokov, v ktorej sa nachádza zatiaľ 21 mien. Traja brankári, šesť obrancov a dvanásť útočníkov.

26.12.2022 07:41
1G3A2544  2 Foto:
Tréner reprezentačnej dvadsiatky Ivan Feneš so zverencami počas prvého tréningu v dejisku MS.
debata

Na svetovom šampionáte hokejistov do 20 rokov si nezahrajú slovenskí obrancovia Marián Moško s Borisom Žabkom a útočník Tim Danielčák.

Na súpiske pre šampionát môže byť 23 hráčov. Maximálne dve zmeny môžu nastať iba v prípade zranenia niektorého z nich.

S tímom zatiaľ zostáva štvorica Michal Laurenčík, Jozef Viliam Kmec, Martin Mišiak a Alex Šotek, ktorá sa na súpisku nedostala. Hlavný tréner tak má aktuálne k dispozícii 22 korčuliarov a troch brankárov.

Marián Gáborík Marián Hossa Čítajte viac Keď v NHL rozdávali darčeky, Slovák a legendy poslúchali najviac

Slovenské mužstvo absolvovalo v nedeľu prvý tréning v aréne v Monctone. „Mali sme dnes na programe aj spoločné tímové fotenie, takže hráči sa ťažšie rozbiehali.

Postupne sa však dostali do tempa a v závere to malo obrovskú kvalitu. Hala je krásna, typická kanadská. Trochu sa zžívame s prostredím, ale myslím si, že to bude fajn,“ povedal pre Hockey Slovakia kouč Feneš.

Hlavného trénera na chvíľu vystrašila situácia zo záveru tréningu. Odrazený puk nešťastne trafil do hlavy útočníka Adama Sýkoru, ktorý dlhšie ležal na ľadovej ploche. Jeho zranenie však napokon nebolo vážne a vyžiadalo si zopár stehov na pravom uchu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Čech vychvaľuje Slafkovského. Dva roky a bude z neho hviezda NHL!

V pondelok 26. decembra sú na programe prvé štyri zápasy majstrovstiev sveta juniorov v Halifaxe a Monctone. V slovenskej B-skupine nastúpili Fíni proti Švajčiarom a Američania proti Lotyšom. V A-skupine si zmerali sily Švédi s Rakúšanmi a Česi s Kanaďanmi.

Slovenskí reprezentanti zasiahnu do boja v utorok, keď o 17.00 SEČ vyzvú fínskych rovesníkov. V pondelok ich čakal jeden dopoludňajší tréning.

„V týchto dňoch sa už zameriavame na prvého súpera. Dnes sme mali pripravené dve špeciálne cvičenia na fínsky systém hry. Rovnako sa tomu budeme venovať aj v pondelok. Videli sme taktiež fínsky zápas,“ doplnil Feneš.

Nominácia Slovenska pre MS juniorov 2023:
Brankári: Patrik Andrisík, Adam Gajan, Matej Marinov
Obrancovia: Šimon Bečár, Maxim Štrbák, Dávid Nátny, Šimon Nemec, Pavol Funtek, Šimon Groch
Útočníci: Adam Žlnka, Filip Mešár, Róbert Bačo, Adam Sýkora, Dalibor Dvorský, Servác Petrovský, Samuel Honzek, Libor Nemec, Peter Repčík, Alex Čiernik, František Dej, Marcel Štefančík

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
Lídri Slovenska na juniorských MS v hokeji Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec / obranca / 18 rokov
klub: Utica...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #MS v hokeji do 20 rokov #Ivan Feneš