Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Vianoce bez rodičov, turnaj bez Slafkovského. Slováci hľadajú lídrov

Servác Petrovský (18 rokov, útočník)

Rýchlonohý center patril medzi najlepších hráčov Slovenska na preložených MSJ, ktoré sa uskutočnili v auguste, a podobné výkony sa od neho očakávajú aj na blížiacom sa turnaji.

V Kanade chce ukázať, že kluby NHL urobili chybu, keď ho prehliadli v prvých piatich kolách júlového draftu. Siahla po ňom Minnesota „až“ v 6. kole z celkového 185. miesta.

Sezóna v OHL mu zatiaľ vychádza výborne. V tíme Owen Sound Attack je jedným z lídrov, v 27 dueloch má bilanciu 14 gólov vrátane troch hetrikov a 14 asistencií.

Servác Petrovský na nováčikovskom kempe... Foto: Profimedia
servác petrovský Servác Petrovský na nováčikovskom kempe Minnesoty Wild.

"Možno nie je robustný, ale je veľmi rýchly. Na augustovom turnaji hral výborne. Teraz je o pár mesiacov starší a skúsenejší, pred štartom šampionátu ukazuje veľký potenciál,“ napísal o rodákovi z Prešova hokejový analytik Tyson McKay z portálu Hockey Writers.

Dalibor Dvorský (17 rokov, útočník)

Kreatívny center je dlhodobo najväčšia slovenská nádej pred budúcoročným draftom NHL. Väčšina expertov ho radí v rebríčkoch do predpokladanej prvej desiatky, ale miesto v nej nemá isté.

Tony Ferrari z magazínu Hockey News tvrdí, že Dvorský má na čom pracovať.

"Niekedy až príliš často čaká, kým sa k nemu dostane puk, aby sa pripravil na strelu alebo založil útok. Má množstvo talentu, ale chce byť strelec aj vtedy, keď by mal byť tvorca hry,“ mieni.

Dvorský chce na MSJ dokázať, že experti sa v jeho kritike mýlia. Vo švédskom druholigovom klube AIK Štokholm patrí medzi opory a to aj napriek tomu, že pravidelne nastupuje proti starším protihráčom.

Povedie druhý slovenský útok, na krídlach budú vedľa neho korčuľovať Adam Sýkora a Alex Čiernik.

Ďalší kľúčoví hráči

Hra Slovákov na MSJ by nemala byť len o spomínanej štvorici.

Medzi dôležitých hráčov budú patriť Samuel Honzek, Alex Čiernik či Maxim Štrbák. Pozrite si opory slovenskej reprezentácie na juniorských MS:

Lídri Slovenska na juniorských MS v hokeji Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec / obranca / 18 rokov
klub: Utica...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #juniori #MSJ 2023