Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vytiahol sa na Hossu a Slafkovského. Líder dvadsiatky šokuje produktivitou

Jedným z lídrov slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na nadchádzajúcom juniorskom svetovom šampionáte v Halifaxe a Monctone by mal byť útočník Samuel Honzek.

18.12.2022 12:00
690976492 Foto:
Samuel Honzek na augustových MS do 20 rokov.
debata

So 191 centimetrami je 18-ročný Honzek rovnako vysoký, ako jeho slávnejší krajania Marián Hossa a Juraj Slafkovský. Mladý Trenčan si v tejto sezóne výborne počína v kanadskej juniorskej súťaži Western Hockey League (WHL), kde v drese Vancouveru Giants nazbieral v 31 zápasoch 43 bodov (17+26).

Honzek chce dobrú formu potvrdiť aj na MS. „Som rád, že mi to v klube ide veľmi dobre. Pomohla mi jedna sezóna v slovenskej extralige, ale aj letné majstrovstvá sveta juniorov v Edmontone. Dodalo mi to dostatok skúsenosti a takisto je to aj dôsledok tvrdej práce,“ uviedol v rozhovore pre hockeyslovakia.sk.

abakar-kazbekov-1-1894593-1671298259807 Čítajte viac Tragédia v Kanade. Z tímu v OHL zomrel 18-ročný Rus. Príčina je známa

Mladý útočník sa v lete rozhodoval medzi pokračovaním v najvyššej slovenskej súťaži a odchodom do zámorskej juniorskej ligy. Ponuky z Trenčína a Vancouveru dôkladne zvažoval. „Prediskutoval som to s rodičmi, agentom aj s ľuďmi z Dukly Trenčín. Bolo to náročné rozhodnutie, ale zavážil fakt, že aktuálny ročník je pre mňa draftový. Zvolil som si Kanadu a tento krok mi vychádza.“

Honzek je líder produktivity „obrov“, ale dominuje tiež klubovému poradiu v počte gólov, asistencií a v hodnotení +/-, čo so sebou prináša zvýšené očakávania nielen zo strany slovenských fanúšikov. „Určite to cítim, ale snažím sa to nevnímať a byť stále nohami na zemi. V reprezentácii pôjdu body bokom. Prvoradé je prijať akúkoľvek rolu v tíme a pomôcť mužstvu, aby sme mali úspešný šampionát,“ pokračoval.

745307765 Čítajte viac Duel Slovákov pre bodujúceho Černáka. Halák vychytal druhý triumf

Slovenských reprezentantov čaká v nedeľu prvá zápasová previerka pred juniorskými MS, o 18.00 miestneho času (23.00 SEČ) nastúpia v Trure proti nemeckým rovesníkom. „Odohráme tri kvalitné prípravné zápasy. Určite odhalia naše slabiny, ktoré budeme môcť doladiť do začiatku šampionátu, aby sme boli stopercentne pripravení. Nemci majú kvalitný tím, ktorý nás preverí,“ dodal Honzek.

Ružička NHL Čítajte viac Čo to stvárajú Slovákom v NHL? Ružička napodobnil Slafkovského

Zverenci trénera Ivana Feneša absolvovali deň pred zápasom dva hodinové tréningy, na ktoré museli cestovať z Trura do neďalekého Brookfieldu. Tréneri v sobotu opäť využili 26 z 28 nomino­vaných hráčov.

Na ľade sa už objavil útočník Róbert Bačo, ale choroba vyradila obrancu Dávida Nátneho. V nedeľu mal doplniť tím ďalší bek Šimon Nemec, ktorý však nezasiahne do duelu s Nemcami.

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov #hokejová reprezentácia do 20 rokov #Samuel Honzek