Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý hetrik pod Ramsayho taktovkou. Dočkal som sa, smial sa tréner

Na predchádzajúcom turnaji sa trápili v koncovke a predovšetkým preto skončili na poslednom mieste. Doma si všetko vynahradili.

17.12.2022 17:34
SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik (vpravo) a Martin Gernát sa tešia z gólu do lotyšskej siete.
debata

Hokejisti Slovenska sa stali víťazmi domáceho Vianočného Kaufland Cupu.

V dnešnom zápase zdolali Lotyšov 6:1. Triumf zariadil hetrikom kapitán Peter Cehlárik a po jednom góle zaznamenali Samuel Takáč, Róbert Lantoši a Alex Tamáši.

Turnaj v Bratislave slúžil tímu trénera Craiga Ramsayho ako príprava pred MS, ktoré sa uskutočnia v Lotyšsku a Fínsku od 12. do 28. mája.

Cehlárik trofej Kaufland Cup Čítajte viac Hetrik Cehlárika a dominantný triumf. Slováci urobili z turnaja exhibíciu

Slováci si napravili chuť po novembrovom Nemeckom pohári, kde dali v troch zápasoch len päť gólov a z Krefeldu odchádzali bez výhry.

"Aj v Nemecku sme hrali dobre, ale nevedeli sme sa gólovo presadiť. Som rád, že nám to začalo padať práve na domácom turnaji. Je vždy lepšie hrať, keď vediete, ako keď prehrávate a musíte doháňať manko.

Celý tím zahral dobre vrátane brankárov, ktorí síce nemali veľa práce, ale keď ju mali, predviedli dôležité zákroky. Fungovali nám aj presilovky. Teší ma, že sme sebe i fanúšikom dopriali víťazný koniec roka," žiaril spokojnosťou Ramsay.

Potešil ho aj trojgólový Cehlárik. Doteraz posledným trojgólovým strelcom bol Štefan Ružička, ktorý zaznamenal tri presné zásahy v súboji proti Rakúsku v apríli 2011.

Slafkovský Montreal Čítajte viac Podľa Kanaďanov je to istota. Montreal rozhodol o Slafkovskom

"Teší ma, že sme boli efektívni. Dvanásť gólov za dva zápasy je super. Som rád predovšetkým za góly v presilovke.

Početné výhody nám príliš nevychádzali na olympiáde, ani na svetovom šampionáte. Je to niečo, čo chceme do štartu MS 2023 určite zlepšiť," vravel trojgólový strelec.

Ramsaymu sľúbil, že v sobotu predvedie lepší výkon, ako sa vo štvrtok proti Nórsku.

"Proti Nórom sa mu až tak nedarilo. Po zápase nám povedal, že v druhom stretnutí to bude z jeho strany určite lepšie. A tak aj bolo.

Bol aktívny, presadil sa v presilovke. Celý jeho útok hral dobre. Som rád, že som sa dočkal hetriku," smial sa Ramsay.

Cehlárik prebral kapitánsku pásku po Marekovi Hrivíkovi, ktorý ju nosil na olympiáde v Pekingu a Tomášovi Tatarovi, ktorý bol kapitánom na MS vo Fínsku.

„Myslím, že všetci chalani sa ukázali v dobrom svetle. Rýchlo sme korčuľovali, dobre napádali. Smerom k MS nás čakajú náročnejšie zápasy, musíme ukázať kvalitu aj v nich,“ dodal Cehlárik.

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Peter Cehlárik #Craig Ramsay #Kaufland Cup 2022