Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mešárovi to začína páliť. Podľa experta bude kľúčový hráč Slovákov na MSJ

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár mal skvelý úvod sezóny 2022/2023 v tíme Kitchener Rangers z kanadskej juniorskej OHL, potom mal hluché obdobie a po návrate do akcie po zranení sa opäť rozbehol.

12.12.2022 21:54
Filip Mešár Foto: ,
Filip Mešár počas kempu v drese Montrealu.
debata

Podľa zámorského experta Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now sa 18-ročnému krídelníkovi začalo dariť aj preto, lebo častejšie strieľa na súperovu bránku.

"Niekedy je ľahké zabudnúť na to, že má iba 18 rokov. Jeho latka je však nastavená vysoko, keďže ho draftovali v prvom kole a v ostatných dvoch sezónach hrával medzi mužmi na Slovensku.

Začal vo veľkom štýle, ale rýchlo vychladol, čo je vždy znepokojivé. Po návrate však našiel streleckú formu. Jeho nárast počtu gólov je povzbudivý," napísal Dumont, podľa ktorého to Mešár nemá v Kitcheneri jednoduché.

"Nie je to veľmi dobrý tím, patrí mu 7. miesto v konferencii. Navyše, špekuluje sa o možnej skorej výmene Mešára, aby mu Rangers dali šancu hrať vo víťaznom tíme a pre seba získali hráčov pre budúcnosť.

ondrej molnár Čítajte viac Nedávno brutálne zbil súpera, teraz odchádza do Kanady. Molnár v Nitre skončil

Aj keď nemá po svojom boku hviezdnych spoluhráčov, od hráča ako on očakávate, že bude vyčnievať individuálne, napríklad strieľaním gólov. A presne to teraz robí. Aké je jeho tajomstvo? Častejšie strieľa," pokračovať odborník v analýze.

„Samozrejme, nie je to len o skórovaní. Ak však bude takto pokračovať, jeho produktivita vzrastie. Mešár bude hrať kľúčovú úlohu v tíme Slovenska na MSJ, čo mu môže zvýšiť sebavedomie bez ohľadu na to, v ktorom tíme dohrá sezónu,“ dodal Dumont.

Mešára draftoval v tomto roku klub Montreal Canadiens zo zámorskej NHL z 26. miesta, no ročník začal v „juniorke“. V prvých dvoch zápasoch nazbieral 6 bodov (3+3), potom prišiel útlm a v ostatných troch dueloch získal 6 bodov (4+2).

Slovák medzi elitou NHL pri hre 5 na 5 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jesper Bratt - New Jersey Devils
2,99 bodu...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #Filip Mešár