Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osem medailistov z Pekingu. Šatan predstavil silný tím na domáci turnaj

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na domáci Kaufland Cup s ôsmimi bronzovými medailistami zo ZOH 2022 v Pekingu a dvoma brankárskymi nováčikmi Samuelom Hlavajom a Stanislavom Škorvánkom.

30.11.2022 15:45
Hrivík Cehlárik Foto: ,
Marek Hrivík a Peter Cehlárik sa predstavia pred slovenskými fanúšikmi.
debata

Turnaj sa odohrá od 15. do 17. decembra v Bratislave a domáci tím sa na ňom stretne s Nórskom a Lotyšskom.

Ambíciou trénerského štábu na čele s Craigom Ramsaym a generálnym manažérom Miroslavom Šatanom bolo zložiť atraktívny tím, prilákať fanúšikov na tribúny a spoločne sa rozlúčiť s úspešným kalendárnym rokom 2022.

V nominácii na Vianočný Kaufland Cup je osem hráčov z Pekingu – obrancovia Peter Čerešňák, Martin Gernát, Martin Marinčin a útočníci Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Marko Daňo, Miloš Roman a Samuel Takáč.

Martin Fehérváry. Čítajte viac Fehérváryho prvý gól v sezóne. Ovečkin prekonal rekord Gretzkého

„Skutočnosť, že hráme na domácom ľade pred našimi fanúšikmi, ovplyvnila tvorbu nominácie na Vianočný Kaufland Cup. Povolali sme skúsenejšie mužstvo vrátane viacerých chlapcov, ktorí boli pri bronzovom úspechu,“ uviedol pre hockeyslovaki­a.sk Šatan.

Okrem skúsených mien si pozornosť trénerov opätovne vypýtali obranca bratislavského Slovana Michal Beňo a útočník trenčianskej Dukly Viliam Čacho. Premiéru v národnom tíme si odkrútili na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde.

„Obaja hráči trénerov presvedčili. Budeme ich sledovať. Nielen v týchto dvoch zápasoch, ale aj v kluboch. Sú to hráči, ktorí ukázali potenciál a s ktorými môžu tréneri počítať aj na ďalšie akcie,“ doplnil Šatan.

Slafkovský Montreal Čítajte viac Slafkovský na MS juniorov? Tréner Montrealu sa vyjadril jasne

Tréneri sa rozhodli vyskúšať v bránke dvoch nováčikov z najvyššej domácej súťaže. Prvým je Samuel Hlavaj z bratislavského Slovana, ktorý s reprezentáciou už absolvoval dvojdňový výcvikový tábor v novembri pred odletom do Nemecka, druhým je Stanislav Škorvánek z Michaloviec.

„Nastal čas objaviť tváre aj na brankárskom poste. Máme brankárov, ktorých poznáme a ich výkonnosť sledujeme. Preto sme dali šancu mladším. Uvidíme, ako sa s ňou popasujú. Sme si vedomí, že aj na brankárskom poste budeme musieť objaviť potenciálnych reprezentačných adeptov pre budúcnosť. Tento turnaj by nám k tomu mohol dopomôcť,“ uviedol Šatan.

740840267 Čítajte viac Tatar zažiaril v Madison Square Garden. Halák na neho pozeral z lavičky

Prvýkrát od februárových ZOH sa v slovenskej reprezentácii predstaví Cehlárik: „Spomienky na olympiádu sú úžasné pre všetkých, ktorí sme boli v Pekingu. Nerád sa však obzerám dozadu, skôr hľadím dopredu a prijímam nové výzvy.“

Dvadsaťsedemročný útočník švajčiarskeho Zugu sa počas sezóny vždy rád pripojí k národnému tímu. „Vždy je špeciálne hrať doma. Naposledy som to zažil počas olympijskej kvalifikácie v rovnakom dejisku, kde bolo po prvom covidovom roku skvelé vidieť ľudí späť v hľadisku. Veľmi sa na to teším. Verím, že podobnú, ba ešte lepšiu atmosféru nám vytvoria ľudia aj počas Vianočného Kaufland Cupu,“ povedal Cehlárik.

nominácia SR A na VT v Bratislave a na Vianočný Kaufland Cup 2022 (12.-17. decembra):
brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava, 0/0), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Michalovce, 0/0)
obrancovia: Michal Beňo (HC Slovan Bratislava, 3/1), Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice/ČR, 22/1), Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice/ČR, 105/9), Martin Gernát (HC Lausanne/Švaj., 60/7), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava, 2/0), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR, 22/1), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 47/1), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec/ČR, 42/6)
útočníci: Martin Bakoš (HC Ajoie/Švaj., 64/13), Peter Cehlárik (EV Zug/Švaj., 38/13), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín, 3/2), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec/ČR, 43/6), Daniil Fominych (HC Slovan Bratislava, 10/3), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec/ČR, 7/1), Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd., 30/6), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR, 29/1), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR, 43/5), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec/ČR, 33/4), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava, 18/6), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica, 17/2)

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba