Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v Rusku? Tréner Ramsay vážne prehovoril

Slovenský hokejový tréner Craig Ramsay sa pred pár týždňami vrátil na Slovensko. Momentálne je s tímom na Nemeckom pohári.

12.11.2022 15:02
Craig Ramsay Foto:
Craig Ramsay.
debata (14)

Vo veľkom rozhovore pre Denník Šport sa prvýkrát vyjadril k horúcej téme. Slováci v KHL a ich prípadná účasť na májovom šampionáte. Skúsený kanadský tréner, ktorý odohral v NHL viac ako tisíc zápasov a ďalšie stovky odtrénoval, slovenských hokejistov v ruskej súťaži nekritizoval.

„Je to pre mňa ťažká téma. Nie som politik, ale človek od hokeja. Verím, že naši hokejisti robia to, čo si myslia, že je pre nich najlepšie. Nikdy by som ich nevinil z toho, že si chcú zarobiť a prežiť náročné časy, ktoré dnes žijeme,“ povedal kouč, ktorý vo februári doviedol tím k bronzovej olympijskej medaile.

Zatiaľ čo Česi, Fíni i Švédi, ktorí zostali v KHL, nemôžu v tejto chvíli svoj národný tím reprezentovať, SZĽH to svojim hráčom nezakázal. Vo Výkonnom výbere sa ohradil jedine Michal Handzuš. Napriek tomu na Nemecký pohár necestovali.

„Kedysi sme ako Kanaďania hrali proti Rusom. Keď prvýkrát prišli do Buffala, publikum začalo bučať. Všetci ich nenávideli. Keď však vykorčuľovali na ľad a začali hrať, fanúšikovia sa začali meniť a uznávať ich hru. Svet sa mení, veci sa menia,“ zamyslel sa tréner.

„Zažil som toho veľa. Môžem hráčom hovoriť len to, čo robia na ľade. Nie je moja úloha vyberať tím, zodpovedám za to, ako zostava, ktorú mám k dispozícii na turnaji, hrá. Každému želám v jeho živote len to najlepšie,“ dodal.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)
14 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay