Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko na Svetovom pohári? V zámorí poodhalili ďalší krok

Slovenská hokejová reprezentácia by mohla byť jeden z účastníkov kvalifikácie o postup do hlavnej fázy Svetového pohára v roku 2024.

16.09.2022 14:07
Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom... Foto: ,
Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským.
debata (1)

Zoznam účastníkov prestížneho podujatia zatiaľ nie je známy, podľa ESPN by sa však na ňom malo predstaviť celkovo desať tímov a zámorský portál v menoslove kandidátov uviedol aj Slovensko.

„V roku 2024 možno spravíme minikvalifikáciu ako súčasť turnaja,“ povedal pre ESPN komisár NHL Bill Daly v súvislosti s prípravami na Svetový pohár 2024.

Ten by sa mal hrať vo februári v dejiskách v Severnej Amerike i v Európe. Zámorská profiliga by v takom prípad mala prestávku a na turnaji by mohli štartovať najväčšie hviezdy svetového hokeja.

301402404 Čítajte viac Šéf NHL priblížil plány na Svetový pohár. Vráti sa doň aj Slovensko?

Kvalifikácia by sa hrala tesne pred hlavným turnajom. Dva tímy z desiatich by vypadli v kvalifikácii, osem by pokračovalo v hlavnej fáze.

Nepočíta sa s tým, že na štvrtom ročníku budú štartovať Tímy Severnej Ameriky a Európy, tak ako to bolo naposledy v roku 2016.

Európsky výber sa vtedy v Toronte dostal až do finále, v ktorom prehral dvakrát s Kanadou. Tentoraz pôjde iba o turnaj národných tímov, Kanadu, USA, Švédsko, Fínsko, Česko a Rusko by podľa ESPN mohli doplniť Švajčiarsko, Slovensko, Nemecko, Rakúsko, Nórsko, prípadne iné krajiny.

Slováci, ktorí si môžu zahrať v novej sezóne NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Samuel Kňažko - 20 rokov, obranca, Columbus...

Vzhľadom na pokračujúcu inváziu na Ukrajine zatiaľ nie je jasné, ako sa organizátori postavia k štartu Ruska.

Poďľa Dalyho je zatiaľ príliš skoro o tom hovoriť, no ruských hráčov chce vedenie NHL na turnaji mať.

„Určite chceme, aby tam hrali a oni to budú takisto chcieť,“ uviedol komisár NHL s tým, že budú hľadať možné cesty, ako to urobiť.

Môže to znamenať prijatie podobného prístupu ako na OH a nechať ruských hráčov súťažiť, ale nie pod menom a vlajkou svojej krajiny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár 2024