Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastný vyzýva Šatana: Zväz sa musí pridať k prozápadným hodnotám

Väčšina Európy jedným smerom, Slovensko druhým.

16.09.2022 10:51
šatan dzurinda šťastný Foto:
Miroslav Šatan, vtedajší premiér Slovenska Mikuláš Dzurinda a Peter Šťastný na exhibičnom tenisovom turnaji hviezd NHL vo Washingtone v júni 2001.
debata (133)

Postoj Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý ako jediné hokejové hnutie na starom kontinente oznámil, že naďalej bude pozývať do reprezentácie aj hráčov z ruskej KHL, je naďalej horúcou témou nielen na domácej scéne.

Rozhodnutie Miroslava Šatana a spol. je v rozpore s postojom federácií vo Švédsku, Fínsku, Česku, Francúzsku či Lotyšsku a kritizovali ho viaceré osobnosti zo zahraničia .

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte viac Ostrý atak spoza hraníc: Šatan a spol. podporujú krvavý ruský teror!

Čo je pre zväz horšie, rozčarovanie a nesúhlas vyjadrili aj kľúčoví sponzori zväzu.

Verdikt má aj prvú personálnu dohru, zo svojej pozície vo Výkonnom výbore SZĽH odstúpil Michal Handzuš.

K situácii sa vyjadril aj Peter Šťastný. Legenda svetového i slovenského hokeja označila rozhodnutie zväzu za nešťastné a alibistické.

„Smiešne a primitívne zdôvodnenie nič nemení na veci, ide o tichý súhlas s vojnovými zločinmi páchanými na ukrajinskom ľude ruskou armádou,“ vyjadril sa Šťastný pre piatkové vydanie denníka Šport.

Bývalý skvelý útočník pripomenul Šatanovi, že za rozhodnutím SZĽH je jeho meno i meno celého Slovenska.

"Svetová mienka je citlivá. Človek nemôže byť váhavý a nevýrazný, keď ide o principiálne veci, ako je pravda alebo lož, či spravodlivosť alebo korupcia. O tie princípy ide.

Verím, že Miro a zväz prehodnotia nešťastné rozhodnutie a poradcovia stratia svoje zamestnanie. Keby boli poradcami Široký, Fico, Blaha, Fasel alebo Lavrov, s lepším vyhlásením by neprišli," pokračoval Šťastný.

kolaaaaaaaz Čítajte viac Majster sveta 1985 chváli Handzuša: Prístup človeka, ktorý má svedomie

Člen Siene slávy NHL zdôraznil, že Slovensko sa, až na pár desaťročí, vždy orientovalo na Západ.

„Bolo to potvrdené aj členstvom Slovenska v Európskej únii v roku 2004. K takýmto civilizovaným a prozápadným hodnotám a postojom sa musí pridať aj Miro a jeho SZĽH,“ dodal Šťastný.

V KHL aktuálne pôsobí osem Slovákov, čo je najviac spomedzi krajín Európskej únie. Pozrite si, ktorí sú to v našej galérii:

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)
133 debata chyba