Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš rázne reaguje na rozhodnutie o hráčoch z KHL. Vzdal sa postu v SZĽH

Michal Handzuš končí vo funkcii člena Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

13.09.2022 14:01 , aktualizované: 16:38
HOKEJ-MS: Tréning slovenskej reprezentácie Handzuš Foto: ,
Michal Handzuš.
debata (129)

„Dôvodom môjho rozhodnutia je prijatie stanoviska ohľadom možnosti reprezentovania Slovenskej republiky hráčom KHL,“ napísal v liste, ktorý zverejnil na twitteri redaktor denníka Šport Tomáš Prokop.

Prinášame ho v kompletnom znení bez redakčných úprav.

Vážení členovia klubov,

považujem za dôležité informovať vás o mojom rozhodnutí ohľadom ďalšieho pôsobenia v SZĽH.

Počnúc dnešným dňom odstupujem z pozície člena Výkonného výboru SZĽH a zo všetkých jeho ďalších aktivít. Dôvodom môjho rozhodnutia je prijatie stanoviska Výkonného výboru ohľadom možnosti reprezentovania Slovenskej republiky hráčom z KHL.

Ako som komunikoval aj na zasadnutí Výkonného výboru, je to pre mňa hodnotová otázka a preto si neviem ďalšej predstaviť moje ďalšie pôsobenie pri takomto smerovaní organizácie.

Vízia, ktorú som prišiel do SZĽH napĺňať, bola urobiť z nej vzorovú organizáciu 21. storočia. Po štvrtkovom zasadnutí, už ja osobne, neviem v tejto vízii ďalej pokračovať. Som rád, že žijeme v demokracii, takže samozrejme rešpektujem výsledok hlasovania z posledného zasadnutia.

Demokracia ale znamená aj to, že je moja slobodná voľba, či toto väčšinového rozhodnutie Výkonného výboru budeme osobne napĺňať, alebo nie. Ako píšem, za týchto okolností nevidím možnosť, ako by som mohol, a preto odchádzam.

Zo slovenského hokeja neodchádzam úplne a budem naďalej pôsobiť na klubovej úrovni a ako radový člen hnutia vám budem naďalej individuálne k dispozícii.

Michal Handzuš Čítajte viac Hokejový zväz sa vyjadril k Handzušovmu kroku

Handzuš neskôr svoj odchod z postu člena VV SZĽH a taktiež všetkých svojich ďalších aktivít v organizácii SZĽH potvrdil aj v oficiálnom vyhlásení pre médiá.

Opäť v ňom zdôraznil, že v slovenskom hokeji nekončí úplne.

„Naďalej budem pracovať s mládežou na klubovej úrovni, kde sa budem snažiť napĺňať víziu rozvoja hráča 21. storočia a teda rozvíjať deti po športovej, hokejovej a osobnostnej stránke,“ uviedol majster sveta z roku 2002.

Patrik Rybár Čítajte aj NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

SZĽH v stručnom stanovisku jeho rozhodnutie rešpektuje.

Slovenský zväz ľadového hokeja ako prvý v Európe oznámil, že do národného tímu bude volať aj reprezentantov z ruskej ligy.

Pre porovnanie, päť hokejových federácií sa na protest proti krvavej ruskej agresii na Ukrajine rozhodlo opačne.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Sedmička z KHL – brankár Patrik Rybár (Spartak Moskva), obranca Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk) a útočník Michal Krištof (Admiral Vladivostok). Okrem nich aj brankár Adam Húska (Torpedo Nižnij Novgorod), bek Christián Jaroš (Avangard Omsk) a útočníci Samuel Buček (Neftechimik Nižnekamsk), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec) – ku ktorej sa čoskoro pripojí gólman Július Hudáček (v pondelok podpísal zmluvu s Barysom Nur-Sultan), je dôležitou súčasťou národného mužstva.

Platí to predovšetkým o brankárskej dvojici Rybár, Húska. Výnimkou je Hudáček, ktorý vlani ukončil reprezentačnú kariéru.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte viac Ostrý atak spoza hraníc: Šatan a spol. podporujú krvavý ruský teror!
129 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #slovenskí hokejisti #SZĽH #vojna na Ukrajine