Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan a spol. idú proti prúdu. Rozhodli o reprezentantoch z KHL

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) nezakázal reprezentovať hráčom, ktorí pôsobia v Rusku a v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Rozhodol o tom štvrtkový Výkonný výbor.

08.09.2022 17:37
Buček hokej Slovensko Foto:
Samuel Buček v drese SR na Nemeckom pohári 2021.
debata (88)

„Výkonný výbor SZĽH aj Slovenský zväz ľadového hokeja budú vždy rešpektovať medzinárodné dohody a platné zákony SR.

Máme za to, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony. Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania.

Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt.

Z tohto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia.“

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Ako sme vo štvrtok informovali, podľa informácii denníka L'Equipe sa najnovšie Francúzska hokejová federácia (FHF) rozhodla zakázať reprezentovať hráčom, ktorí pôsobia v KHL.

Francúzi sú tak štvrtou krajinou, ktorá sa odhodlala k takémuto kroku po ruskej invázii na Ukrajinu. Zákaz reprezentovať hráčom pôsobiacim v KHL už schválili vo Švédsku, Fínsku a Česku.

V prebiehajúcej sezóne pôsobí V KHL sedem slovenských hokejistov. Bronzoví medailisti zo ZOH v Pekingu – brankár Patrik Rybár (Spartak Moskva), obranca Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk) a útočník Michal Krištof (Admiral Vladivostok).

Okrem nich aj brankár Adam Húska (Torpedo Nižnij Novgorod), bek Christián Jaroš (Avangard Omsk) a útočníci Samuel Buček (Neftechimik Nižnekamsk) a Adam Liška (Severstaľ Čerepovec).

Janis Kalninš. Čítajte viac Strata reprezentačného dresu? Nevadí. Ruble sú stále dôležitejšie
88 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #vojna na Ukrajine