Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner po výbuchu dvadsiatky: Svetlé momenty aj chyby v defenzíve

Podľa trénera Ivana Feneša doplatili slovenskí hokejisti na MS do 20 rokov v Kanade na príliš veľa chýb.

16.08.2022 19:51
Ivan Feneš Foto: ,
Ivan Feneš.
debata (4)

Výsledkom trápiacich sa Slovákov bolo najviac inkasovaných gólov zo všetkých tímov na šampionáte (27) a predposledné 9. miesto bez štvrťfinálovej účasti.

„Dali sme na turnaji 11 gólov a mali sme viacero svetlých momentov v ofenzíve, no urobili sme veľa chýb v defenzíve, za ktoré nás súperi tvrdo potrestali,“ povedal tréner Feneš na tlačovej konferencii z dejiska MS.

Junior Hockey Canada Slovakia Oliver Stümpel U 20 Čítajte viac Dozvuky hanebného debaklu. IIHF si robí žarty zo Slovákov

Mladí Slováci nepostúpili zo základnej A-skupiny, keď šampionát začali prehrami s Českom (4:5) a Kanadou (1:11). V treťom zápase uspeli po výhre 3:2 po nájazdoch s Lotyšskom, no turnaj sa pre nich skončil po vysokej prehre 3:9 s Fínskom.

Lotyši potom preskočili v tabuľke Slovákov vďaka triumfe nad Českom 5:2. Slováci sa tak prvý raz od zavedenia systému so štyrmi postupujúcimi zo skupiny neprebojovali do štvrťfinále.

Martin Fehérváry Čítajte viac Fehérváry: Vo Washingtone mám určite lepšiu pozíciu, ako pred rokom

„Naše očakávania budú vždy veľké, pretože sa chceme nielen zúčastniť, ale aj uspieť a všetci sme pre to urobili maximum. Videli sme však, že keď nám vypadne toľko hráčov svetovej triedy, je to obrovská strata,“ zdôraznil slovenský kormidelník.

Ocenenie pre troch najlepších hráčov z jeho tímu si prevzali brankár Šimon Latkóczy a útočníci Matej Kašlík a Servác Petrovský.

Kapitána slovenského tímu a so štyrmi bodmi (1+3) jedného z dvojice najproduktívnejších hráčov kádra Rayena Petrovického mrzel predčasný koniec na turnaji už po základnej skupine.

Koľko platia kluby hráčom v NHL a komu najviac Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Arizona Coyotes - 58 073 375 dolárov...

„Po zrušenom šampionáte v decembri som veril v lepšie výsledky. Bohužiaľ to nevyšlo, ale aj taký je hokejový život,“ uviedol Petrovický, obranca Dukly Trenčín.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS do 20 rokov #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #Ivan Feneš