Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šikovnosť Slovákov udivuje svet. Talentovaný Košičan strelil úžasný gól

Michigan alebo gól lakrosovým štýlom. Spôsob zakončenia, keď hokejista obkorčuľuje bránku súpera, v jazde si položí puk na palicu a zavesí ho pod hornú žŕdku, patrí medzi najviac efektné v modernom hokeji.

11.08.2022 07:54
SR U17 Foto: ,
Slovenská reprezentácia do 17 rokov. (ilustračná snímka)
debata (2)

Ak sa takýto kúsok podarí hráčovi na tréningu, je to veľká paráda. Väčšiu prestíž však získa vtedy, keď „michiganom“ prekoná brankára v ostrom zápase.

Medzi vyvolených, ktorí sa môžu niečím takým pochváliť, patrí od včerajška Theo Kiss.

Canada World Junior Hockey Kulich Bakala Čítajte viac Český kouč sa sťažuje: Slováci nás provokovali!

Košický rodák, ktorý sa nezmestil do nominácie na nedávny Hlinka Gretzky Cup, sa predviedol v drese slovenskej sedemnástky na Turnaji piatich krajín v Colorade.

V dueli proti rovesníkom z Nemecka, ktorý mladí Slováci aj jeho zásluhou vyhrali presvedčivo 8:2, strelil lakrosovým štýlom počas presilovky siedmy gól SR U17.

„Vskutku úžasný gól,“ komentoval Kissov počin komentátor americkej televízie. Pozrite si parádu 16-ročného útočníka na videu:

Zverenci Rastislava Paľova odohrajú ďalší zápas na podujatí v piatok o 3.00 h SELČ proti Čechom.

Nemecko – SLOVENSKO 2:8 (1:1, 0:4, 1:3)
Góly: 2. Schams (Seeger, Schütz), 47. Kerbel (Otten, Pul) – 2. S. Kupec (Mitro, Kiss), 28. Pitka (Liščinský, Mikulec), 29. A. Zálešák, 33. M. Valášek (Mikulec, Pitka), 36. Svrček, 41. Tomašec (Kiss, Svrček), 49. Kiss, 50. Pitka (Mikulec). Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 23:35.
Zostava SR 17: Bodnár – Mitro, S. Kupec, Bajza, Ličko, Barger, Harvánek, Král, Fabuš – Tomašec, Svrček, Kiss – Liščinský, Pitka, Mikulec – Saxa, M. Valášek, Bachratý – Feranec, Prokopovič, A. Zálešák

Rastislav Paľov, tréner SR 17: Zápas sme nezačali dobre. V úvodných desiatich minútach sme boli viackrát vylúčení za úplne zbytočné fauly v útočnom pásme, strednom pásme či po zákroku hokejkou. Odzrkadlilo sa to aj na inkasovanom góle, na ktorý sme však dokázali rýchlo odpovedať. Po prvej tretine sme hráčom dohovorili a tí zmenili svoje mentálne nastavenie.

Dohrávali súboje, zblokovali veľa striel, boli aktívnejší a sériou gólov v rýchlom slede položili súpera na kolená. V tretej tretine sme využili dve presilovky a teší náš celková práca špeciálnych tímov, keďže sme raz skórovali aj v oslabení. Každý jeden z hráčov si zaslúži poďakovanie za výkon v prvom zápase na turnaji. Podržal nás aj brankár Bodnár. Verím, že v rovnakom duchu budeme pokračovať v najbližšom dueli."

Najproduktívnejší hráči v histórii MS do 20 rokov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
10. Eric Lindros - Kanada, 31 bodov (12 gólov +...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Theo Kiss #hokej SR U17