Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tajný tromf pre draft. V zámorí vyzdvihujú ďalšieho tínedžera spod Tatier

Zámorský expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News zaradil slovenského hokejistu Adama Cedza medzi tri hviezdy hracieho dňa, v ktorom 17-ročný útočník dvoma gólmi zariadil víťazstvo slovenskej osemnástky nad Švajčiarskom na Hlinka Gretzky Cupe 2022.

05.08.2022 17:58
SR Hokej nominácia Hlinka Gretzky Cup 18 BAX Foto: ,
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov počas tréningu.
debata

Cedzo najskôr v 35. minúte vyrovnal stav duelu na 2:2 a v 62. minúte rozhodol o triumfe Slovákov 3:2 po predĺžení. Ferrarimu sa páči jeho herný štýl a vidí v ňom sľubný potenciál do budúcnosti.

"Zaslúži si všetko uznanie, ktoré dostal za svoj výkon. Nebol najlepší slovenský hráč v celom zápase – tým bol brankár Samuel Urban – ale zažiaril, keď to bolo najviac treba.

Prvý gól strelil v presilovke z tesnej blízkosti bránky. Aj keď nie je vôbec robustný hráč, je pre súperov náročné odpratať ho z bránkoviska.

V predĺžení bol opäť v správnom čase na správnom mieste. František Dej na seba naviazal dvoch protihráčov a potom naservíroval puk pre bránku Cedzovi, ktorý sa nepomýlil," zhodnotil Ferrari výkon mladého Slováka v dueli proti Švajčiarsku.

Najmä vďaka dvom presným zásahom Cedza si Slováci zahrajú v piatok aj v našom online prenose o konečné piate miesto na turnaji proti Američanom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 24 (@adamcedzo_)

Podľa Ferrariho by v sezóne 2022/2023 mohol zaujať odborníkov pred draftom nováčikov do zámorskej NHL.

"Cedzo je energický útočník so šikovnými rukami a so schopnosťou rýchlo prihrávať. Dokáže si dobre načasovať svoj pohyb.

Rozumie tomu, že aj keď má trochu útlejšiu postavu, najnebezpečnejší je ako útočník v predbránkovom priestore.

Mohol by byť tajný tromf pre budúcoročný draft," napísal expert o odchovancovi bratislavského Ružinova, ktorý momentálne pôsobí v českom Třinci.

Najsľubnejší hokejisti draftu NHL 2023 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
14. Eduard Šalé (ČR/ľavé krídlo): Brno (juniori).
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov #Adam Cedzo