Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci po 24 hodinách dorazili do dejiska MS. Jeden hráč z kádra vypadol

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov po 24-hodinovej ceste úspešne pristáli v dejisku juniorských MS v Edmontone a ubytovali sa v hoteli len pár desiatok metrov od haly Rogers Place.

03.08.2022 14:27
Adam Sýkora Foto:
Adam Sýkora so spoluhráčmi si na cestu do Kanady pribalil aj chrumky.
debata

Do Kanady však nevycestovali v pôvodne avizovanom zložení, v poslednej chvíli pre zranenie vypadol z kádra obranca Šimon Bečár. Informoval o tom portál hockeyslovaki­a.sk.

Do Edmontonu odleteli dvaja brankári, deväť obrancov a pätnásť útočníkov. V stredu sa k výprave pripojí Šimon Latkóczy, ktorý v uplynulých dňoch absolvoval brankársky kemp v zámorí.

Trénerský štáb na čele s hlavným koučom Ivanom Fenešom bude mať k dispozícii 27 hráčov. Po tohtotýždňových prípravných dueloch s Nemeckom a Švajčiarskom vyberie finálnych 25 mien, ktoré zapíše na šampionátovú súpisku.

Cesta slovenskej výpravy do Edmontonu trvala 24 hodín. Z Bratislavy vyrazila v utorok o 5.00 ráno SELČ, do dejiska hotela v Edmontone napokon dorazila o 20.00 miestne­ho času.

Z viedenského letiska nabrala smer Frankfurt, odkiaľ po vyše trojhodinovom čakaní zamierila do Calgary. Na miestnom letisku pobudla pre problémy s batožinou o hodinu navyše.

Následne presadla do autobusu, ktorý takmer 300-kilometrovú štreku do Edmontonu zvládol za vyše tri a polhodiny.

Mierne zdržanie nastalo zhodou okolností v Red Deere, kde slovenská „dvadsiatka“ absolvovala nedohratý decembrový šampionát a kde sa v tom čase pripravovala „osemnástka“ na duel Hlinka Gretzky Cupu proti Kanade.

SR Hokej MS20 Kanada odlet TK BAX Čítajte viac Synovia slávnych otcov. Na MS do Kanady ich letí hneď niekoľko

"Cesta bola dlhá, no našťastie prebehla v poriadku. Mrzí nás akurát skutočnosť, že do Edmontonu nám nedoručili sedem kusov batožiny, zväčša hokejových vakov, ktoré zostali na letisku vo Frankfurte.

Ihneď po pristátí sme s leteckou spoločnosťou riešili ich prepravu do Edmontonu. Mali by doraziť v stredu 3. augusta do polnoci," uviedol pre web SZĽH manažér tímu Tomáš Pšenka.

Hráči si dlhú cestu krátili rôznymi aktivitami. Už na viedenskom letisku si Servác Petrovský s Petrom Repčíkom rozohrali šachovú partiu, ktorá pokračovala v priebehu dňa. Iní počúvali hudbu, pozerali filmy alebo hrali karty.

Zvolenský útočník Maroš Jedlička dorazil do Edmontonu vyšťavený. Dodal však, že v porovnaní s decembrovým chartrovým letom z Mníchova cez Reykjavík do Edmontonu bola letná kombinácia letov oveľa príjemnejšia.

Najsľubnejší hokejisti draftu NHL 2023 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
14. Eduard Šalé (ČR/ľavé krídlo): Brno (juniori).

„Možno preto, že sme leteli cez deň a nebol som v lietadle taký unavený, že som chcel celú cestu prespať. Nešlo mi to ani počas letu na šampionát v decembri 2020, ani o rok neskôr,“ povedal pre hockeyslovakia.sk jeden z útočných lídrov výberu trénera Ivana Feneša.

Jakub Kolenič, účastník juniorského šampionátu z prelomu rokov 2020 a 2021, sa naposledy v decembri neprebojoval do záverečnej nominácie SR „20“.

Pôvodne v nej nefiguroval ani teraz, odchodmi Jána Lašáka so Samuelom Krajčom sa mu však uvoľnilo miesto v tíme:

„Bol som veľmi rád, keď mi zavolali z reprezentácie, ani chvíľu som neváhal. Keďže som ročník narodenia 2002, vedel som, že mám poslednú šancu zahrať si na juniorskom šampionáte. Zbalil som sa a prišiel do Popradu. V Edmontone idem zabojovať o účasť vo finálnej nominácii.“

V stredu 3. augusta popoludní o 15.00 edmon­tonského času (23.00 SELČ) absolvujú slovenskí juniorskí reprezentanti prvý tréning po prílete do Kanady.

Nie však v Rogers Place, ale v 11 km vzdialenej Clareview aréne. Vo štvrtok 4. augusta od 13.00 (21.00 SELČ) odohrajú Fenešovi zverenci v Rogers Place prvý prípravný duel proti Nemecku, o deň neskôr od 15.00 (23.00 SELČ) v tréningovej hale aj druhý proti Švajčiarsku.

Do šampionátu vstúpia v utorok 9. augusta od 12.00 (20.00 SELČ) súbojom proti Česku.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS 2022 do 20 rokov