Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Regenda sa radí s legendou: Anaheim je srdcovka, hral som ako Selänne

Anaheim sa hrdí množstvom kalifornských pláží. Už viete, ktorá je najkrajšia?

Fotograf, ktorý pôsobil pri Dukle v minulej sezóne, mi vravel, že v Anaheime už bol niekoľkokrát a že je tam krásne. Určite mi odporučí, čo sa tam oplatí vidieť a kde sa človek najlepšie vykúpe.

Máte špeciálne pokyny od trénerov Ducks, akým smerom by sa mala uberať vaša letná príprava?

Sám viem, na čom mám pracovať – dynamika, zrýchlenie. Podrobné pokyny som nedostal, možno sa to zmení v najbližších týždňoch. Na ľad budem chodiť aj v lete, chcem vylepšiť určité technické detaily na mojej hre. Patrí medzi ne aj väčší dôraz pred bránkou.

Ako to bolo s Mladou Boleslavou? Rozišli ste sa korektne?

IIHF má zmluvu s NHL, podľa ktorej kluby ochotne uvoľňujú hráčov odchádzajúcich za more. Tak to bolo aj v Boleslavi. Zavolal mi športový riaditeľ Václav Nedorost, gratuloval mi a odkázal, že mi držia palce, aby sa mi darilo. Potešil ma ich prajný prístup.

Preberali ste odchod za more aj s trénerom Ramsaym?

Počas MS sme spolu pravidelne komunikovali. Už predtým mi dal množstvo rád, ktorými sa snažím riadiť – na tréningoch či v zápasoch. Je to skvelý tréner, veľmi mi pomohol.

Má aj on zásluhu na vašom odchode do Anaheimu?

Áno, ale nielen on. Vďaka patrí aj ostatným ľuďom – trénerom, manažérom či prezidentovi zväzu Miroslavovi Šatanovi. Veľmi si cením, že mi dali šancu a poskytli dôveru. Bez toho, aby som sa mohol ukázať na medzinárodnej scéne, by sa mi zrejme zámorie nepodarilo.

Ramsaymu sa končí zmluva, mal by zostať šéfom slovenskej striedačky?

Bol by som veľmi rád, ak by zostal. Za päť rokov, čo je tu, sa slovenský hokej posunul a pracuje sa v ňom veľmi dobre. Ale je možné, že tréner má už toho dosť a rád by sa venoval len rodine. Uvidíme, ako to dopadne.

Komu budete fandiť vo finále NHL, ktoré sa začína v noci na štvrtok?

Samozrejme, že Erikovi Černákovi, aby získal tretí Stanleyho pohár za sebou. Je neskutočné, čo Tampa predvádza. Ale proti Coloradu to bude mať veľmi ťažké. Stretnú sa dva výborné tímy, teším sa na skvelý hokej.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Anaheim Ducks #Pavol Regenda