Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď nestrelíme gól súperovi, dáme si vlastný, lamentovali Slováci

Ako po prehratej bitke... Keď v pondelok slovenskí hokejisti schádzali z ľadu, nikomu nebolo do reči. Odpovede boli úsečné, občas možno aj podráždené.

16.05.2022 20:20
Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko Nemecko Foto: ,
Kapitán Tomáš Tatar so spoluhráčmi po prehre s Nemcami.
debata

Keď sme sa opýtali Juraja Slafkovského, či bol k nemu a jeho spoluhráčom hokej nespravodlivý, odpovedal: „To sú ale otázky. Neviem, čo na to povedať. Takto to asi hokejový pánbožko chcel a už to nezmeníme.“

Cloniť a strieľať. Čakať na odrazené puky. Ráno pred zápasom si zavolal Craig Ramsay hráčov do stredového okruhu, všetko im ešte raz zopakoval. „A vykašlite sa na tie prihrávky,“ prízvukoval.

Ako to vyzerá v praxi, videli Slováci o niekoľko hodín. Dostali jeden škaredší gól ako druhý, všetky však majú rovnakú váhu.

Craig Ramsay, slovenskí hokejisti Čítajte viac Ramsay po vysokej prehre: Všetci plnili pokyny

„To sú typickí Kanaďania – vedia, že keď nedajú gól oni, stále sa to môže do bránky nejako odraziť. Žiaľ, podarilo sa im to. Asi by sme si mali z toho vziať príklad a skúšať to rovnako,“ vravel po záverečnom klaksóne Adam Liška. Sám mal niekoľko šancí, ale neuspel.

Ak by sa v hokeji počítali aj vlastné góly, Ramsayho družina ich v pondelok strelila dva. Prvý aj druhý boli po nešťastných tečoch.

Adam Húska, ktorý si v bránke odkrútil helsinský debut, sa nestačil čudovať. Ani za jeden však nemohol. „Verím, že sa to zlomí a aj my začneme v priebehu turnaja dávať "špinavé“ góly," zaželal si.

„Keď nevieme dať gól do súperovej bránky, tak si ho dáme do vlastnej. Je to skutočne neobvyklé,“ takto – tradične s nadhľadom – glosoval situáciu Ramsay.

Adam Húska Čítajte viac Ohlasy: Slováci nehrali zle, chlácholia Česi. Dostali knokaut, píšu Švajčiari

Na úvod proti Francúzom to strelecky ešte ako tak šlo. Slováci im dali štyri góly, v ďalších dvoch dueloch sa však presadili iba dvakrát.

Vypálili však až 70 striel. Slafkovský, najlepší kanonier na februárovej olympiáde, si však zatiaľ ťažkú hlavu nerobí.

„Vyzerá to tak, že nedávame góly, ale my si tie šance vytvárame. Je otázkou času, kedy nám to tam padne. Teraz – na začiatku turnaja – by som si z toho nerobil ťažkú hlavu,“ vravel 18-ročný útočník.

Šancu ukázať sa dostal aj Adam Sýkora, najmladší v slovenskej kabíne. V tretej tretine mal dokonca na hokejke gól, ale Thompsona neprekonal.

Tak ešte raz: „Pán tréner, bol hokej k Slovákom spravodlivý?“ Rodák z Toronta sa nikdy na nič nevyhovára. Neurobil to ani teraz.

Kto však sledoval duel – predovšetkým prvé dve tretiny – má zmiešané pocity. „Výsledok nezodpovedá priebehu zápasu,“ odpovedal napokon Ramsay.

Hokejové Slovensko dopláca vo Fínsku na efektivitu streľby. Hokejový supertalent Slafkovský vraví, že turnaj sa iba začína.

Pravdou však je, že zajtra v zápase proti Švajčiarsku sa pre viaceré tímy preklopí už do druhej polovice.

Reprezentácia potrebuje góly ako soľ…

Zápas Slovenska s Kanadou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský takto ohrozoval kanadského...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Craig Ramsay #Juraj Slafkovský #MS 2022 v hokeji