Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odpor súpera zlomili v závere. O triumfe Slovenska rozhodol Okuliar

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj v druhom prípravnom zápase nad Nemeckom. Po piatkovom triumfe 3:1 zdolali drážďanskej Joyntex Aréne domáci výber aj v sobotu v pomere 3:2.

30.04.2022 19:14
Gólová radosť Slovákov. Foto: ,
Na snímke gólová radosť, vľavo strelec gólu Kristián Pospíšil a vpravo Mário Lunter (obaja Slovensko) počas prípravného zápasu Nemecko - Slovensko.
debata (3)

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bol tretí triumf v príprave pred MS. O rozhodujúci gól sa necelých päť minút pred koncom postaral útočník Oliver Okuliar.

V najbližších zápasoch pred MS sa slovenskí hokejisti predstavia na turnaji Kaufland Cup v Žiline. Vo štvrtok 5. mája o 18.00 h privítajú Nórsko, o dva dni neskôr v sobotu o 16.00 nastúpia proti Francúzsku.

Zdeno Chára sa delí o radosť z gólu s fanúšikmi Islanders. Čítajte viac Emotívny Chára po sezóne v NHL: Mal som zimomriavky

Slovenský brankár Patrik Rybár inkasoval v 14. minúte, keď ho v početnej výhode prekonal Fleischer. Odpoveď prišla o tri minúty neskôr, keď sa v presilovke presadili aj Slováci, Lantoši nedal Jenikemu šancu po strele z pravej strany.

V polovici zápasu išiel na trestnú lavicu Tamáši a tento faul potrestal Jentzsch svojim prvým gólom v reprezentácii. O 42 sekúnd neskôr vyrovnal Pospíšil, jeho strelu ešte tesne pred bránkou tečoval nemecký obranca.

SR Hokej TL Slovan príprava štart BAX Sersen Čítajte viac Kapitán Slovana kalkulácie odmieta. Chceme vyhrať už v Nitre, tvrdí

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Obe mužstvá dobre korčuľovali a bránili, šancí bolo málo. V 46. minúte hrali Nemci presilovku a mohli ísť do vedenia, no Höfflinovu strelu fantasticky zneškodnil Rybár.

Potom sa oba tímy snažili rozhodnúť v riadnom hracom čase, napokon sa to podarilo Slovákom. Čerešňák našiel na ľavej strane kruhov Okuliara a ten bez prípravy rozhodol o osude stretnutia. Nemci sa snažili o vyrovnanie v power play, ale šancu na gól si už nevypracovali.

Nemecko – Slovensko 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 15. Fleischer (Blank), 33. Jentzsch (Fleischer, Blank) – 18. Lantoši (Čerešňák, Krištof), 34. Pospišil (Lunter, Čerešňák), 57. Okuliar (Čerešňák). Rozhodovali: Hoppe, Hunnius – Höfer, Klíma, vylúčení: 1:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2300 divákov.

Nemecko: Jenike – Karrer, Zimmermann, Huss, Rogl, Bender, Münzenberger, Hüttl, Wagner – Fischbuch, Loibl, Schmölz – Eder, Blank, Jentzsch – Braun, Soramies, Höfflin – Fleischer, Leonhardt, Ehl

Slovensko: Rybár – Čerešňák, Rosandič, Bučko, Jánošík, Grman, Ivan, Mudrák, Koch – Lantoši, Krištof, Liška – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Minárik, Kollár, Regenda – Mucha, Valach, Okuliar

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #slovenská hokejová repezentácia