Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci boli všade skôr, znie z českého tímu. Čím potrápili nového kouča?

Séria víťazstiev proti susedovi sa skončila na čísle sedem. Českí hokejisti prehrali v úvodnom z dvoch prípravných zápasov na Slovensku 1:3.

22.04.2022 05:30
SR Spišská Nová Ves hokej šport MS2022 príprava... Foto: ,
Jan Hladoník nepremieňa trestné strieľanie proti brankárovi Matejovi Tomekovi.
debata

Zverenci Craiga Ramsayho sa dočkali skalpu rivala prvýkrát od augusta 2017.

„Nedodržali sme správne systém hry, Slováci opakovane našli dieru v obrane. Všade boli skôr, nám sa veľmi nedarilo dostať na puk,“ uviedol pre Sport.cz center Jan Hladonik, ktorého trestné strieľanie Matej Tomek vychytal.

Zverenci trénera Kariho Jalonena si v piatom zápase pred MS vo Fínsku pripísali druhú prehru, pred necelým týždňom podľahli doma Nemecku 0:2.

Slovensko - Česko Čítajte viac Solídny výkon, pekné góly. Slováci zdolali bratov z Česka

„Jeden strelený gól v dvoch posledných zápasoch je málo, na to sa musíme zamerať. Ťažko sa mi hľadajú slová, veľa šancí sme nemali. Chceli sme sa vrátiť na víťaznú vlnu, ale Slováci boli lepší,“ reagoval kapitán Jan Ščotka pre Rádiožurnál.

Aj kouč Jalonen, ktorý je trénerom Česka od marca, hľadal príčiny neúspechu v Spišskej Novej Vsi.

"Rýchlosť slovenského tímu robila problémy. Problémom boli aj tresty za fauly hokejkou i zle zahraté presilovky a oslabenia. Okrem toho sme postrácali veľa pukov.

Boli tam však aj pozitívne veci, pred zápasom v Trenčíne si všetko zanalyzujeme. Bolo vidieť, že máme proti sebe opäť kvalitnejšieho súpera, ako bolo Rakúsko a Nemecko," citovala Fína Česká televízia.

Útočník Jiří Černoch pre ČTK vyzdvihol atmosféru na Spiši. Slováci sa na domácom ľade predstavili prvýkrát od zisku bronzových medailí na ZOH v Pekingu.

„Atmosféra bola výborná a osobne som cítil, že ich hala ženie. Slovensko teraz žije hokejom a myslím si, že im to pomohlo,“ povedal Černoch.

Vyjadril sa aj dianiu na ľade.

Oto Haščák, asistent generálneho manažéra hokejovej reprezentácie Slovenska. Čítajte aj Zranenia a hrozba od klubu. Trio skúsených Slovákov nepôjde na MS

"Ničím sme si nepomohli. Slováci boli hokejovo lepší a gólovo produktívnejší, z našej strany to nebol vydarený zápas. Musíme sa poučiť, tlačiť sa do bránky a veriť, že nám to tam začne opäť padať.

Na vedúci gól súpera sme rýchlo odpovedali, ale v druhej tretine sme dostali dva góly, čo domácich upokojilo. Potom už s nimi bolo ťažké hrať."

Odvetný zápas sa uskutoční v sobotu v Trenčíne, budeme ho sledovať online.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti