Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti trénovali pred Fínmi. Trénerom sa nepáčil ich vlažný prístup

Už iba niekoľko hodín zostáva do najdôležitejšieho hokejového zápasu za ostatnú takmer dekádu. Slovenskí hokejisti sú po striebre na MS 2012 po desiatich rokoch v bojoch o medaily. Po druhý raz v histórii aj pod piatimi kruhmi.

17.02.2022 08:21
Peking 2022 Patrik Rybár Foto: ,
Patrik Rybár v akcii.
debata (7)

Na olympijskom turnaji pripomínajú v mrazivom Pekingu starší dieselový motor. Dva zápasy trvalo, kým sa poriadne rozbehol. Odvtedy však slovenská mašina šliape ako hodinky.

Po dvoch vysokých prehrách s Fínskom (2:6) a Švédskom (1:4) zdolali zverenci Craiga Ramsayho Lotyšov (5:2). Vo vyraďovacej fáze si poradili s Nemcami 4:0 a v stredajšom štvrťfinále aj so Spojenými štátmi americkými 3:2 po samostatných nájazdoch.

Už zajtra (5.10) majú šancu oplatiť Fínom debakel zo skupiny i výhru v súboji o bronz na ZOH 2010 vo Vancouveri. Slovenskí hokejisti sa už pomaly hotujú na azda najmenej obľúbeného súpera.

Slovenská radosť vs. americký smútok Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Smútok hokejistov USA po prehre so Slovenskom.

Isté je, že do turnaja už nezasiahne obranca Marek Ďaloga. Tridsaťdvaročný obranca utrpel na tréningu ešte 8. februára svalové zranenie v dolnej časti tela a nezasiahol ani do jedného zápasu na turnaji.

„Marek je zranený a už s ním vôbec nepočítame. To zranenie mu nedovoľuje, aby hral v ďalších stretnutiach,“ povedal pre TASR asistent trénera Andrej Podkonický.

Na štvrtkovom tréningu chýbali aj útočníci Samuel Takáč a Miloš Roman.

Obaja si doliečujú menšie zdravotné problémy, ale do piatkového semifinálového súboja s Fínskom by mali nastúpiť, informoval ďalší asistent Ján Pardavý.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

„Po včerajšej výhre sme si pozreli ešte zápas Švédska s Kanadou, porobili sme nejaké videá a potom sa nám spalo veľmi dobre,“ pochvaľoval si Podkonický. Z prístupu hráčov na tréningu však bol menej nadšený.

Slováci sa predstavia v boji o medaily len druhýkrát po Vancouveri 2010 a trénerský štáb nechce, aby sa hráči pred poslednými dvoma duelmi uspokojili.

"Prístup bol trochu menej podľa našich predstáv. Tréning bol taký vlažnejší, nebol až v takom nasadení.

Mali sme dva zápasy po sebe a chceli sme mať kratší tréning, ale aj tých 20–30 minút musí byť ten prístup taký, aby im to niečo dalo," povedal.

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Slovo si zobral aj hlavný tréner, ktorý vyzval mužstvo, aby sa plne sústredilo na najbližší duel:

"Povedal, že ešte nie je koniec, že sme prišli až sem a nechceme sa s tým uspokojiť.

Musíme predviesť ešte lepší výkon ako včera, pretože ten zápas bude ešte rýchlejší a náročnejší a my sa naň musíme pripraviť. Do našich hráčov dostal to, že môžu zdolať hocikoho," dodal Podkonický.

Pozrite si, ako to vyzeralo na ostatnom tréningu pred dôležitým súbojom. Sledovať ho budeme naživo.

Slováci sa pripravujú na Fínov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Marek Hrivík počas tréningu pred semifinálovým...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH 2022 #Peking 2022 #hokejový turnaj v Pekingu