Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bez boja. Rusi majú pozitívny prípad, Slováci vyhrali kontumačne

Zápas slovenskej reprezentácie do 20 rokov proti Rusku sa neodohrá. Dnešný duel B-skupiny skontumovali v prospech výberu Ivana Feneša 1:0, nakoľko zborná má v tíme pozitívny prípad a celé mužstvo je v karanténe.

29.12.2021 20:06 , aktualizované: 21:01
Šimon Latkóczy hokej Foto: ,
Šimon Latkóczy počas duelu s USA.
debata (68)

Podľa Ruskej hokejovej federácie má pozitívny test talentovaný útočník Matvej Mičkov. Momentálne sa čaká na potvrdenie verdiktu od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). O ďalšom osude šampionátu rozhodne direktoriát turnaja.

Podľa webu sport-express.ru nemá Mičkov žiadne príznaky ochorenia Covid-19. "Cíti sa skvele. Nemá jediný príznak.

V reprezentácii nám lekári robili pravidelne testy a doposiaľ všetky boli negatívne," uviedol pre portál hráčov agent Sergej Fedotov.

Česko, hokej Čítajte viac Ďalšia kontumácia. Česi sú v karanténe, Fínom podľahli bez boja

Je to už tretí skontumovaný zápas na MS „20“ pre koronavírus. Ten prvý sa týkal obhajcov titulu z USA, ktorí mali dvoch pozitívne testovaných hráčov, museli do karantény a prehrali v utorok v B-skupine so Švajčiarmi kontumačne 0:1.

V stredu vyhrali Fíni kontumačne v „áčku“ nad Čechmi pre pozitívny nález českého hráča.

Podľa portálu sport-express.ru sa viaceré hokejové federácie obrátili na IIHF so žiadosťou o zrušenie juniorského šampionátu, pretože je podľa nich v rozpore so športovými zásadami.

"Slováci zostali v hoteli v Red Deere, kde sú ubytovaní. Momentálne čakajú na ďalšie inštrukcie od organizátorov, ktoré by mali prísť z mimoriadneho zasadnutia direktoriátu turnaja.

Namiesto zápasu však popoludní v Peavy Mart Centrium absolvujú tréningovú jednotku," informuje Slovenský zväz ľadového hokeja na svojej stránke.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Nejasný je nielen osud ruského tímu, ale i celého šampionátu. „Tu sa otvára otázka – aké tajné hry hrá organizačný výbor týchto majstrovstiev sveta mládeže v Kanade,“ vyhlásil Mičkovov agent Fedotov.

„Technické prehry nie sú hokej, ale cirkus. Vykoná sa test, odošle sa do laboratória, potom sa objaví pozitívny výsledok. V tomto prípade Matvej Mičkov. Je to skvelý pocit… Myslím si, že do 24 hodín padne nejaké rozhodnutie o konaní šampionátu.“

Možné zrušenie prebiehajúcich MS naznačil aj bývalý šéf a čestný prezident IIHF René Fasel. "Niekto mi hovoril, že dvaja ruskí hráči mali pozitívny test. Viac o tom neviem.

Viem však, že Luc Tardiff (prezident IIHF) požiadal o zasadnutie Rady IIHF, aby prediskutovali status quo turnaja. O hodinu či dve bude známe viac," citoval Fasela web championship.com.

USA - Slovensko na MS do 20 rokov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Šimon Latkóczy počas duelu s USA.

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov