Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhá tretina sa už nesmie opakovať. Chromiak ukázal inštinkt zabijaka

Slovenskí hokejisti do 20 rokov majú za sebou prvý zápas na MSJ v Kanade.

27.12.2021 07:21
World Juniors Slovakia United States Hockey hokej Foto: ,
Tyler Kleven a Samuel Kňažko v súboji o puk.
debata

Bol to duel, ktorý sa mohol skončiť ich debaklom, ale aj prekvapujúcim výsledkom v súboji s favorizovaným výberom USA.

Američania dve tretiny zápasu dominovali. V druhej tretine prestrieľali súpera 23:2. Slováci mohli ďakovať brankárovi Latkóczymu, že skóre po dvoch tretinách bolo len 0:3.

USA - Slovensko na MS do 20 rokov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Šimon Latkóczy počas duelu s USA.

"V druhej tretine sme začali hrať hokej, ktorým sa nesmieme prezentovať. Dlhé striedania, riešili sme veci v panike, strácali sme puky na modrých čiarach.

Toto je top level, kde musíme využívať šance, aké sme mali v prvej tretine. My sme ich nepremenili a potom nás potrestali za fauly. Ten zápas sa mohol skončiť inak, v ďalších sa musíme zlepšiť," vravel po stretnutí kouč SR U20 Ivan Feneš.

Slováci začali hrať to, na čo majú, až v III. tretine. Zatlačili súpera uspokojeného súpera pred jeho bránu a po dvoch góloch Martina Chromiaka si v závere vynútili drámu.

Hra bez brankárka však vytúžené vyrovnanie nepriniesla.

"V tretej tretine sme začali hrať to, čo sme si hovorili pred príchodom do Red Deeru. Mali sme hráčov pred bránkou a tlačili sa tam. Na úvod sme dostali obhajcu a top favorita, výkon musí byť stopercentný celých 60 minút. Verím, že sa s tímom USA ešte stretneme.

Chromiak ukázal, že má inštinkt zabijaka, pretože sa 40 minút trápil, ale potom ukázal svoje kvality. Brankárovi sme veľmi nepomohli v prvej a druhej tretine tým, že sme strácali veľa pukov," dodal Feneš.

Lídri slovenskej dvadsiatky na MS v Kanade Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec - podľa viacerých renkingov...

Slováci strelili aj tretí gól, ale presný zásah Dalibora Dvorského pre vysokú hokejku neplatil. Podľa Chromiaka duel rozhodli presilovky.

"Tento zápas nám ukázal, aké je to ťažká skupina. Musíme hrať naplno celých 60 minút a potom máme šancu uspieť. Sme naozaj veľmi silná skupina a verím, že vyhráme čo najviac zápasov a do play off pôjdeme z čo najlepšie pozície. Myslím si, že sme začali dobre, mali sme nejaké šance, potom dve presilovky.

My sme ich nepremenili a oni hej. Tento zápas ukázal, aké dôležité sú presilovky a ich využívanie. Pri nich sa zlomil zápas. V závere som ml veľkú šancu, v ktorej som mohol vyrovnať. Beriem to na seba, škoda, že to tam nepadlo," vyjadril sa Chromiak.

Najviac práce spomedzi slovenského tímu mal brankár Latkóczy. Duel zakončil s 39 zásahmi.

Hlinka Gretzky Cup Dvorský Rusko Čítajte viac Keď Dvorský vytiahne triky, pripravte sa na ohňostroj, píše IIHF

"Očakávali sme náročný zápas, dobre sme sa naň pripravili, no neodohrali sme ho celý tak, ako sme chceli. V tretej tretine sme však ukázali, čo je v nás a boli sme blízko. Dúfam, že v ďalších zápasoch budeme mať viac šťastia.

Američania majú veľmi dobrý tím, keď s nimi na pár minút prestaneme korčuľovať, robia si s nami čo chcú. V druhej tretine sme prestali hrať našu hru a potom sme sa tam nedokázali ani nadýchnuť. Prestávka nám veľmi pomohla," hodnotil Latkóczy.

Druhý zápas na turnaji čaká na Slovákov už v noci na zajtra, od 03.30 nastúpia proti rovesníkom zo Švédska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #USA #SR U20 #MSJ 2022