Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov v Nemecku oslabila korona, povolali posily z Trenčína

Odplata za výprask na majstrovstvách sveta vyšla na výbornú, ale stála veľa energie. Oslabené mužstvo musí doplniť sily, aby zvládlo náročný turnaj bez ďalších strát.

12.11.2021 18:58
HOKEJ MS: Tréning slovensko Ramsay Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Slovenskí hokejisti odštartovali Nemecký pohár presvedčivou výhrou nad Švajčiarskom 7:1 a urobili krok k tomu, aby vyhrali tradičné podujatie v Krefelde prvýkrát od roku 2016. Dnes nastúpia proti olympijskému výberu Ruska, zajtra proti domácej reprezentácii.

Nabudení Rusi

Vedenie tímu muselo rýchlo riešiť nečakané problémy. Jozef Baláž a Filip Krivošík mali po príchode do Nemecka pozitívne testy na koronavírus a putovali do karantény. S nimi aj ich spolubývajúci z hotelových izieb Samuel Buček a Michal Ivan.

Slováci tak nastúpili proti Švajčiarom, s ktorými prehrali na májových MS v Lotyšsku 1:8, len s tromi útočnými formáciami. Na výsledku to badať nebolo, ale v šatni po zápase už sily chýbali.

„Veľmi náročný zápas. Hrať na tri formácie dá zabrať. Presilovky zrejme neboli podľa predstáv, ale aspoň sme vtedy odobrali súperovi sily. Z gólu mám veľkú radosť. Vyšla situácia 2 na 1 a Mišo Krištof mi to pekne hodil do prázdnej brány,“ tešil sa Samuel Takáč, ktorý skóroval pri reprezentačnej premiére.

Rusom sa vstup do podujatia nevydaril podľa predstáv. Nevyužili dvojgólové vedenie a napokon prehrali s Nemcami 3:4. Mladý tím zbornej, ktorý štartuje pod hlavičkou olympijského výboru, si chce napraviť chuť proti Slovákom.

„Vysoké víťazstvo nás teší, ale nelietame v oblakoch. V ďalšom zápase opäť nastúpime s pokorou. Rusi budú nepríjemní, chceme hrať opäť rýchlo a dôsledne,“ dodal Takáč.

Zápas Slovensko - Švajčiarsko Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
 Dávid Gríger sa teší z gólu.

Posily z Trenčína

Pre pozitívnych Baláža s Krivošíkom sa turnaj skončil skôr, ako začal. Do ďalších zápasov už zasiahnuť nemôžu, otázny je štart Bučeka s Ivanom. Ak budú negatívni, môžu hrať v nedeľu proti Nemecku.

„V piatok nás všetkých otestovali antigénovými testami, sme negatívni. Verím, že to tak zostane aj počas víkendu a Buček s Ivanom budú môcť nastúpiť,“ uviedol asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Vedenie reprezentácie sa tak rozhodlo pre nezvyklý ťah. Mužstvo doplnilo o dvoch hráčov, ktorí už včera pricestovali do Krefeldu a s tímom absolvovali tréning.

„Vzniknutú situáciu sme museli riešiť operatívne. Povolali sme dvoch hráčov z Dukly Trenčín Mareka Valacha a Jakuba Minárika. Myslím, že budú adekvátnymi náhradami, aby zastúpili dvojicu, ktorá nemôže nastúpiť pre covid,“ vysvetlil Haščák.

Dušan Pašek Čítajte viac Zdroj z polície: Pašek sa zabil, lebo cítil vinu za smrť Sádeckého

Valach s Minárikom sa dozvedeli o novinkách krátko po zápase so Švajčiarskom. Miesto voľného víkendu odohrajú dva zápasy.

„Telefonoval nám tréner, aby sme si rýchlo spravili PCR testy, zbalili veci a odleteli za chalanmi. Nemal som žiadne iné plány. Mal som mať voľnú sobotu, ale myslím si, že toto bude lepšie,“ reagoval s úsmevom Minárik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti