Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto povedie Slovákov v Pekingu? Nového kouča nehľadáme, vraví Šatan

Tri zápasy, tri víťazstvá. Hoci výkony neboli ideálne, hokejisti Slovenska zvládli domáci kvalifikačný turnaj a predstavia sa na OH 2022 v Pekingu.

29.08.2021 20:59
Ramsay Foto: ,
Tréner Craig Ramsay počas olympijskej kvalifikácie v Bratislave.
debata

Bratislavské podujatie malo očakávané vyvrcholenie, o postupujúcom rozhodol posledný zápas medzi domácimi a Bieloruskom.

Slováci boli aktívnejší, mali streleckú prevahu, ale po vedúcom góle sa k väčšiemu náskoku nedostali. Hosťom sa podarilo vyrovnať a v tretej tretine mali niekoľko šancí, po ktorých mohli ísť do vedenia.

Slovensko - Bielorusko Čítajte viac Hokejisti idú na olympiádu! Zdolali Bielorusov, ktorým praskli nervy

Domácich v tom momentoch podržal brankár Branislav Konrád. Keďže Bielorusi museli na postup vyhrať za tri body, v závere odvolali brankára, čo využili Slováci na poisťovací gól.

„Odohrali sme dobrý turnaj. Naša hra bola od zápasu k zápasu lepšia. Opäť sme dokázali, že ak hráme ako tím, máme na to. Je super, že v zime sa opäť takto môžeme zísť a zabojovať v Pekingu o úspešný výsledok,“ vravel po turnaji kapitán Marek Hrivík.

Jeho útočná dvojička Peter Cehlárik strelila v nedeľu kľúčový prvý gól. Najlepší hráč útočník MS 2021 nezabudol pochváliť brankára Konráda, ktorý odchytal všetky tri zápasy.

„Stretli sme sa v rýchlosti, bolo ťažké sa dať dokopy za taký krátky čas. Ale boli sme pripravení od prvého zápasu. Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to. Vo všetkých troch zápasoch sme mali oporu v Braňovi. Je to skúsený, kvalitný gólman, predviedol dôležité zákroky,“ vyhlásil Cehlárik.

Slovensko - Bielorusko Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Marko Daňo (vľavo) a hráč...

Z postupu na olympiádu mal radosť aj Miroslav Šatan.

Šéf slovenského hokeja a generálny manažér reprezentácií v jednej osobe ocenil výkony mužstva, ktoré pred turnajom neodohralo ani jeden prípravný zápas.

„Proces prípravy nebol ideálny, ale nemali sme moc iných možností. Kluby mali povinnosť uvoľniť hráčov len týždeň pred turnajom. Ak by sme si naplánovali zápasy napríklad dva týždne pred turnajom, neviem, v akej zostave by sme nastúpili. Mužstvo to napriek tomu zvládlo,“ tešil sa Šatan.

Úspešne zvládnutá kvalifikácia znamená, že vo funkcii trénera pokračuje Craig Ramsay. Kanaďan mal v zmluve klauzulu o pokračovaní a obe strany ju využili.

„Craig bude našim trénerom na olympiáde i na májových MS. Sme radi, že nemusíme hľadať nového trénera,“ dodal Šatan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Craig Ramsay #olympijská kvalifikácia