Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez hviezd z NHL. Ramsay so Šatanom oznámili nomináciu

Najskúsenejšími hokejistami v nominácii na olympijskú kvalifikáciu (26. až 29. augusta) v Bratislave sú Marek Ďaloga a Libor Hudáček.

16.08.2021 14:12
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko Foto: ,
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko sú opäť v nominácii.
debata (8)

Hlavný tréner Craig Ramsay zaradil do nominácie aj trio mladíkov Samuela Kňažka, Šimona Nemca a Juraja Slafkovského, ktorí sa premiérovo predstavili na májových majstrovstvách sveta v Rige.

Menoslov hráčov zverejnilo vedenie národného tímu v pondelok.

Lotyšsko MS2021 hokej štvrťfinále USA Slovensko Čítajte viac Hokejisti rátajú ospravedlnenky. S posilami z NHL to vyzerá zle

Sú na ňom traja brankári, deväť obrancov a trinásť útočníkov. Ďaloga má na konte 109 štartov a Libor Hudáček 101. Dovedna je na zozname až pätnásť hráčov z uplynulého svetového šampionátu.

Slovenská hokejová reprezentácia sa v príprave na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie stretla v pondelok vo Zvolene, avšak v oklieštenom zložení.

Chýbal aj tréner Craig Ramsay, ktorý sa k reprezentácii pripojí v druhej fáze prípravy na podujatie. Tá však už od nedele 22. augusta bude mať bublinový charakter.

SR Hokej Hlinka Gretzky Cup USA U18 TTX dvorský Čítajte viac Randenie so Švédkami? Prednosť má hokej

Na samotnom turnaji odohrajú Slováci v rámci kvalifikačnej D-skupiny tri zápasy od štvrtka 26. augusta do nedele 29.

Prvý vo štvrtok od 19.15 proti Rakúsku, druhý o deň neskôr v rovnakom čase proti Poľsku.

Záverečný súboj zohrajú zverenci trénera Ramsayho v nedeľu od 17.30 proti Bielorusku. Na zimné olympijské hry do Pekingu 2022 postúpi iba víťaz bratislavského turnaja.

"Tento turnaj bude jedným z najvýznamnejších podujatí na Slovensku v tomto roku. Rozhodli sme sa, že pri organizácii pôjdeme vzhľadom na pandemické opatrenia v režime OTP, čo by znamenalo, že by sme mohli v zelenom okrese naplniť 75 percent kapacity bratislavského zimného štadióna,“ dodal Šatan.

Nominácia na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie v Bratislave

Brankári: Adam Húska (Hartford Wolf Pack), Branislav Konrád (HC Olomouc), Patrik Rybár (Dynamo Minsk)

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň), Marek Ďaloga, (HC Kometa Brno), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Martin Gernát (HC Lausanne), Mário Grman (HPK Hämmenlina), Christián Jaroš (New Jersey Devils), Samuel Kňažko (TPS Turku), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec), Šimon Nemec (HK Nitra)

Útočníci: Peter Cehlárik (Avangard Omsk), Marko Daňo (bez klubu), Dávid Gríger (Bílí Tygři Liberec), Marek Hrivík (Torpedo Nižnij Novgorod), Libor Hudáček (Neftechimik Nižnekamsk), Tomáš Jurčo (bez klubu), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav), Róbert Lantoši (Rögle BK), Kristián Pospíšil (Lukko Rauma), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Adam Ružička (Calgary Flames), Juraj Slafkovský (TPS Turku), Marián Studenič (New Jersey Devils)

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #kvalifikácia #Peking #ZOH 2022