Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci padli v derby, vo štvrťfinále vyzvú Američanov

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom poslednom zápase v základnej A-skupine MS v Rige s Českom 3:7.

01.06.2021 16:52 , aktualizované: 19:02
Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Studenič Foto: ,
Roman Will (Česko), Lukáš Klok (Česko), Marián Studenič (Slovensko) a David Sklenička (Česko) v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Česko.
debata (106)

Postúpili tak zo štvrtého miesta a vo štvrtkovom štvrťfinále sa stretnú s reprezentantmi USA, ktorí vyhrali B-skupinu. Tretí Česi nastúpia proti druhým Fínom.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali rovnako ako ich posledný súper v A-skupine už pred stretnutím istú účasť vo štvrťfinále, no mohli si ešte vylepšiť pozíciu v tabuľke. Po prehre v nej obsadili posledné štvrté postupové miesto o bod práve za Čechmi.

Vo štvrtok ich teda čaká súboj s hráčmi USA, ktorí vo svojom záverečnom stretnutí zdolali Taliansko 4:2 a vyhrali B-skupinu so 17 bodmi. O jeden menej získali Fíni.

Derby Slovensko - Česko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Skrumáž pred českým brankárom Romanom Willom.

A-skupina

Slovensko – Česko 3:7 (0:2, 1:2, 2:3)
Góly: 27. Sukeľ (Faško-Rudáš), 49. Bučko (Holešinský, Buc), 59. Pospíšil (Cehlárik, Gachulinec) – 1. Zadina (Hájek, Moravčík), 16. Špaček (Zadina), 23. Radil (Šustr, Šulák), 40. Šulák (Špaček), 44. Stránský, 46. Blümel (Stránský, Moravčík), 60. Hájek (Hanzl, Smejkal). Rozhodovali: Bruggeman (USA), Gouin (Kan.) – Constantineau (Fr.), Oliver (USA), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
SR: Hudáček (41. Húska) – Gernát, Kňažko, Nemec, Rosandič, Grman, Jánošík, Gachulinec, Bučko – Pospíšil, Slafkovský, Cehlárik – Lantoši, Krištof, Studenič – Kelemen, Sukeľ, Faško-Rudáš – Liška, Buc, Holešinský
ČR: Will – Moravčík, Hájek, Klok, Sklenička, Šustr, Šulák, D. Musil – Zadina, Chytil, Flek – Lenc, Špaček, Stránský – Radil, Hanzl, Smejkal – Blümel, T. Zohorna, A. Musil

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Marián Studenič, útočník SR: „Musíme na tento zápas rýchlo zabudnúť. Zajtra si musíme dobre odpočinúť a pripraviť sa na štvrťfinále. Chceme sa v ňom prezentovať dobrou hrou, ktorú sme na turnaji ukázali.“

Martin Bučko, obranca SR, ktorý strelil svoj prvý gól v reprezentácii: „Urobili sme hrozne veľa chýb, tam sa to celé začalo aj skončilo. Najviac ich bolo v obrannom pásme, zbytočne sme ťahali puk, rýchlo sme ho neposúvali a tam sme spravili tie chyby, z ktorých sme dostali góly. Treba na to zabudnúť, dobe sa vyspať, spraviť dobrý tréning zajtra a pripraviť sa na štvrťfinále. Z prvého gólu mám skvelý pocit, ale dôležitejší je tímový výkon a ten nevyšiel. USA je veľká výzva, na tomto šampionáte bolo už veľa prekvapení a dúfam, že sa postaráme o ďalšie.“

Filip Zadina, útočník a strelec prvého gólu ČR: „Vyhrali sme päť zápasov za sebou, máme dobrú náladu. Vo štvrťfinále chceme pokračovať v našom hokeji, chceme dávať góly, verím, že to zvládneme.“

Do federálneho derby vstúpili lepšie českí hokejisti, ktorí si hneď v úvode vytvorili tlak. Kňažko nevyhodil puk z obranného pásma, Zadina zostal voľný na pravom kruhu a skóroval z prvej strely v zápase – 0:1.

Aj v ďalších minútach pokračovala aktivita Česka, Slováci sa len ťažko dostávali do útočného pásma, chýbala im ľahkosť i väčšie šance. Prvá prišla až v 8. minúte, keď Kelemen vybojoval puk, prihral Nemcovi, ale ten sa strelecky nepresadil.

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

V 13. minúte zariskoval Hudáček, puku sa zmocnil Blümel, ktorý ho už smeroval pred bránku, no dobre sa vrátil Pospíšil. Česi počas celej tretiny výborne forčekovali a v 16. minúte im napádanie s tromi hráčmi prinieslo gól.

Grman sa dostal pri mantineli pod tlak od dvojice útočníkov, namiesto vyhodenia prihrával puk krížom pred bránku, kde sa ho zmocnil Zadina, prihral Špačkovi a ten pridal do odkrytej bránky druhý gól.

Potom mal šancu Slafkovský, ktorý tvrdo vystrelil, Willovi vypadol puk a mladý útočník sa ho ešte snažil doraziť, ale neúspešne. Slováci sa nepresadili ani v následnej presilovke a do druhého dejstva išli s dvojgólovým mankom.

Július Hudáček (Slovensko) inkasuje gól z... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Hudáček Július Hudáček (Slovensko) inkasuje gól z hokejky Libora Šuláka (Česko) v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Česko.

V jej úvode sa obraz hry nezmenil, Česi tlačili boli nebezpečnejší a v 23. minúte sa dočkali tretieho gólu, keď Šustrovu strelu tečoval medzi Hudáčkove betóny Radil. Slováci sa potom ubránili oslabeniu, na ktorého konci mal dobrú šancu Cehlárik, ale pozorného Willa neprekonal.

V 27. minúte však už český brankár kapituloval. Faško-Rudáš ihneď po buly v útočnom pásme napádal pri mantineli Šustra, jeho pokus o prihrávku stečoval rovno na hokejku Sukeľa a ten kľučkou znížil na 1:3. Ramsayho zverenci strelený gól nabudil, v ďalších minútach začali vyhrávať viac osobných súbojov a dokázali dostať súpera pod tlak.

V 32. minúte z neho vzišla presilovka a v nej šanca po akcii tria Slafkovský, Gernát, Cehlárik, no dočasnému kapitánovi slovenského výberu nevyšlo zakončenie a trafil len do Willa.

V ďalších šanciach sa nepresadili ani Pospíšil a Slafkovský a jedenásť sekúnd pred koncom druhej tretiny prišiel trest, keď Šulák využil už po 12 sekundách vylúčenie Pospíšila.

Latvia Ice Hockey Worlds cehlárik hokej Čítajte viac Légiu skazy vedie skromná hviezda. Správny líder, chváli kouč

Do záverečnej tretiny nastúpil do slovenskej bránky Adam Húska, no čisté konto mu vydržalo len necelé štyri minúty.

Pospíšil stratil puk vlastnom pásme, na pravom kruhu ho získal Stránsky a prsnou strelou rozvlnil sieť. Náhradný brankár nestihol predviesť ani jeden úspešný zákrok a v 46. minúte vyťahoval puk zo siete po druhý raz. Šiesty gól Česka pridal Blümel.

V 49. minúte znížil Bučko po prihrávke Holešinského, no Slováci už duel nezdramatizovali. V závere síce pridal tretí gól Pospíšil a Ramsay potom odvolal brankára, no Hájek upravil na konečných 7:3 pre Česko do prázdnej bránky.


Ohodnoťte Slovákov po zápase s Čechmi

Hlasovalo 335 ľudí.

Šimon Nemec

Šimon Nemec

Priemerný výsledok: 58,14 %.

Peter Cehlárik

Peter Cehlárik

Priemerný výsledok: 56,78 %.

slafkovsky juraj

Juraj Slafkovský

Priemerný výsledok: 56,39 %.

Miloš Kelemen

Miloš Kelemen

Priemerný výsledok: 52,65 %.

Matúš Sukeľ

Matúš Sukeľ

Priemerný výsledok: 49,74 %.

Martin Gernát

Martin Gernát

Priemerný výsledok: 45,19 %.

Martin Bučko

Martin Bučko

Priemerný výsledok: 44,25 %.

Róbert Lantoši

Róbert Lantoši

Priemerný výsledok: 43,55 %.

Michal Krištof

Michal Krištof

Priemerný výsledok: 43,25 %.

Adam Jánošík

Adam Jánošík

Priemerný výsledok: 42,98 %.

Kristián Pospíšil

Kristián Pospíšil

Priemerný výsledok: 42,84 %.

Marián Studenič

Marián Studenič

Priemerný výsledok: 42,63 %.

Samuel Kňažko

Samuel Kňažko

Priemerný výsledok: 42,17 %.

Adam Liška

Adam Liška

Priemerný výsledok: 41,82 %.

David Buc

Dávid Buc

Priemerný výsledok: 41,13 %.

Martin Faško-Rudáš

Martin Faško-Rudáš

Priemerný výsledok: 40,45 %.

Adrián Holešinský

Adrián Holešinský

Priemerný výsledok: 39,63 %.

Adam Húska

Adam Húska

Priemerný výsledok: 39,62 %.

Mislav Rosandič

Mislav Rosandič

Priemerný výsledok: 38,10 %.

Mário Grman

Mário Grman

Priemerný výsledok: 35,85 %.

Daniel Gachulinec

Daniel Gachulinec

Priemerný výsledok: 35,62 %.

Július Hudáček

Július Hudáček

Priemerný výsledok: 34,89 %.

106 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #MS 2021 v hokeji