Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci oslavovali v slovenskom čase. Želajú si postup cez giganta

Nový rok 2021 privítali aj slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov, ktorí bojujú na MSJ v Edmontone.

01.01.2021 14:50
Róbert Petrovický Foto: ,
Hlavný tréner reprezentácie Slovenska do 20 rokov Róbert Petrovický.
debata

Nie však s odbitím polnoci miestneho času, ale o osem hodín skôr. O šestnástej popoludní, ako rodiny a fanúšikovia doma na Slovensku.

Slovenská „dvadsiatka“ mala na Silvestra zápasové voľno. V základnej A-skupine skončila na štvrtom mieste a v záverečný deň roka čakala už len na meno štvrťfinálového súpera, ktorého určil neskorý večerný duel Švédska s USA (0:4).

Zverenci trénera Róberta Petrovického si najskôr dobre zatrénovali a následne regenerovali, pred šestnástou popoludní sa zišli v konferenčnej miestnosti, kde si symbolicky pripili, popriali, zavinšovali a rozišli sa do izieb.

Vítať Nový rok osem hodín pred jeho oficiálnym príchodom v Edmontone sa Slováci rozhodli z pragmatických dôvodov. Jednak aby na diaľku prežívali symbolický okamih v rovnakom čase ako rodiny a priatelia doma na Slovensku, ale najmä preto, aby hráči dlho neponocovali a nestrácali koncentráciu pred štvrťfinálovým súbojom proti USA.

„Konferenčnú miestnosť nám pekne pripravili. Symbolicky sme si pripili. Príchod nového roka sme oslavovali v slovenskom čase, čo nám vyhovovalo aj preto, že na ďalší deň nás čakal tréning,“ uviedol pre hockeyslovakia.sk zastupujúci kapitán tímu Dávid Mudrák.

„Prajem si zdravie pre seba i mojich blízkych, nech je každý v mojom okolí šťastný. Samozrejme, prajem si tiež doviesť najbližší zápas do víťazného konca. Chceme ho vyhrať ako tím. Verím, že necháme na ľade všetko a na konci sa budeme môcť držať za ramená a spievať slovenskú hymnu.“

Rovnakú víťaznú túžbu mal aj ďalší bek Marko Stacha: „Nejaké predsavzatia si nedávam. Verím však, že rok 2021 bude lepší ako minulý. Dúfam, že ho s rodinou a blízkymi prežijeme v zdraví.“ Štvrťfinálový duel USA – Slovensko je na programe v nedeľu 3. januára o 4.30 SEČ.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov