Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadá sa nová lokácia pre MS. V hre má byť aj Slovensko

Svetový šampionát na Slovensku druhýkrát za tri roky? Nedávno len utópia, teraz jedna z alternatív.

28.12.2020 18:26
SR Košice MS2019 Hokej A Veľká Británia... Foto: ,
Atmosféra počas zápasu Slovensko - Veľká Británia na MS 2019 v Košiciach.
debata (3)

Medzinárodná hokejová federácia, rovnako ako MOV nedávno , v blízkom čase verejne odmietne režim prezidenta Alexandra Lukašenka a Bielorusku odoberie právo spoluorganizovať MS 2021.

Tvrdí to spravodajský portál watson.ch . Podľa Švajčiarov sú ďalšie možnosti výrazne okresané a preto má šancu aj Slovensko.

Rusko je mimo hry po medzinárodnom treste za systematické užívanie dopingu, ktorý vyprší po olympiáde v Pekingu 2022. Škandinávia je obsadená, svetové šampionáty budú hostiť Fínsko (2022) a Švédsko (2025).

Prezident IIHF René Fasel pre spomenutý zdroj pripustil, že všeobecne sa uvažuje nad troma alternatívami. Majú nimi byť Lotyšsko, Česko a Slovensko.

Lacnejšie ako na západe

Lotyši sú spoluorganizátori turnaja a ponúkli sa, že šampionát zorganizujú sami. Problémom je však len jedna hala s 10-tisícovou kapacitou.

Prezident IIHF René Fasel (uprostred) vlani v... Foto: TASR, Pavel Neubauer
René Fasel Prezident IIHF René Fasel (uprostred) vlani v Bratislave odovzdáva trofej pre majstrov sveta kapitánovi Fínska Markovi Anttilovi.

„Počítame s tým, že v hľadiskách bude môcť sedieť určitý počet ľudí, rozsadený vo väčšom priestore. Preto potrebujeme väčšie haly, minimálne dve sú podmienkou,“ pokračoval Fasel.

Švajčiari tvrdia, že šanca, že jednu zo základných skupín bude napokon organizovať Česko alebo Slovensko, je značná. Rokovať sa má aj o kombinácii Praha – Bratislava.

„Vzhľadom na okolnosti, MS v Česku alebo na Slovensku nemôžeme vylúčiť,“ reagoval hokejový šéf.

IIHF rozmýšľa aj ekonomicky, skupina MS v bývalej federácii by ju vyšla lacnejšie ako napríklad v Dánsku či Nemecku. Švajčiari, ktorí mali organizovať šampionát tento rok, o repete záujem nemajú.

MS 2021 na Slovensku? Rozhodne sa v najbližších týždňoch.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #bielorusko #Alexandr Lukašenko #MS 2021