Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay: Namiesto streľby hľadáme spoluhráčov. Musíme si viac veriť

Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala novú sezónu prehrou na turnaji o Nemecký pohár v Krefelde.

07.11.2019 20:42
Craig Ramsay Foto: ,
Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay počas zápasu so Švajčiarskom.
debata

Proti švajčiarskemu tímu odohrali zverenci trénera Craiga Ramsayho dve kvalitné tretiny, súpera prestrieľali 32:28, ale podľahli mu 2:5. Hráči aj hlavný kouč sa po stretnutí zhodli, že pod nevydarený začiatok podujatia sa podpísalo zbabrané prostredné dejstvo. V ňom Slováci inkasovali trikrát z hokejok Jasona Fuchsa, Alessia Bertaggiu a Tylera Moya.

„Odohrali sme dobrú prvú aj tretiu tretinu, ale v druhej sme spali. Nehrali sme to, čo očakávam od hráčov. Je to sklamanie, keď vidíte svojich zverencov, že nehrajú podľa vašich predstáv. Počas druhej prestávky sme mali s hráčmi dobrú debatu o tom, ako sa majú snažiť vyhrať a nie iba akceptovať to, čo sa stalo a cítiť sa za to previnilo,“ hovoril 68-ročný Kanaďan.

Slovenskí reprezentanti prehrávali po 40 minútach 0:3, no nerezignovali a v záverečnej tretine sa tlačili do útoku. Odmenou im bolo zníženie na 2:3, ale vyrovnania sa nedočkali.

Slováci na úvod sezóny podľahli Švajčiarom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Andrej Košarišťan zasahuje pred Švajčiarom...

„Vnímam pozitívne to, že hráči vstúpili do záverečnej časti so snahou vyhrať napriek nepriaznivému stavu. Bojovali, dali dva góly a snažili sa o návrat do zápasu. Bohužiaľ, už sme nedokázali pridať ďalší gól a naopak sme inkasovali. Bolo pekné vidieť, ako sme konečne dali góly a potom sme si viac verili. Musíme si viac veriť aj v ďalších stretnutiach,“ hovoril kouč so skúsenosťami z NHL.

Ramsay po zápase vyzdvihol výkon útočníka Filipa Krivošíka, ktorý strelil do švajčiarskej siete svoj premiérový gól v seniorskej reprezentácii. V 56. minúte sa dobre zorientoval pred súperovou bránkou a predviedol presnú dorážku.

„Dal som síce prvý gól v národnom tíme, ale prehrali sme a to ma mrzí. Prvá aj tretia tretina boli z našej strany dobré, ale škoda výpadku v druhej časti hry. Možno to bolo tým, že sme sa po dobrom začiatku uspokojili. Mysleli sme si, že to pôjde samo, ale opak bol pravdou,“ hovoril 20-ročný krídelník pôsobiaci vo fínskej Liige.

Patrik Koch v zápase proti Švajčiarsku. Foto: TASR, Michal Svítok
Patrik Koch Patrik Koch v zápase proti Švajčiarsku.

V piatok majú slovenskí hokejisti na programe tréning a ďalší zápas ich čaká až v sobotu. O 16.30 h nastúpia proti olympijskému tímu Ruska.

„Nemôžeme v ďalšom súboji urobiť veľké zmeny. Dúfame však, že Martin Štajnoch bude k dispozícii. Potrebujeme zlepšiť efektivitu. Stále zahadzujeme veľa šancí. Namiesto streľby hľadáme spoluhráčov, strácame puky a nestrieľame,“ vysvetľoval Ramsay, na ktorého nadviazal Krivošík.

„Potrebujeme dobre zregenerovať, dáme si dobrý tréning, na mítingu si rozoberieme chyby a duel s Rusmi chceme vyhrať,“ doplnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #švajčiarski hokejisti #Nemecký pohár 2019