Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Cieľ má každý z nás rovnaký. Domáce MS sú iba raz za kariéru

Zo súčasného kádra má najviac štartov za národný tím a Slovensko reprezentoval už na šiestich seniorských svetových šampionátoch.

05.02.2019 21:02
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen,
debata

Strieborný medailista z Helsínk 2012 Michal Sersen si dokonca zahral aj na predošlom šampionáte na Slovensku – v roku 2011 odohral v Bratislave jeden duel. Dá sa očakávať, že na Kaufland Cupe mu prischne pozícia kapitána.

„Zatiaľ som neštudoval súpisky súperov. Bielorusi budú mať istotne väčšinu kádra z KHL a budú predvádzať svoj tradičný hokej. Proti olympijskému výberu Ruska máme doma extra motiváciu. Chceme byť proti nemu konečne úspešní. Vyhrať turnaj,“ tvrdí obranca bratislavského Slovana.

Tomu sa v aktuálnom ročníku vôbec nedarí. Viacerí slovanisti napriek tomu počas roka upútali pozornosť trénera Craiga Ramsayho. „Do reprezentácie som sa vždy tešil. Bez ohľadu na to, či som mal klubovú sezónu dobrú alebo zlú,“ zdôrazní 33-ročný rodák z Gelnice.

Bratislavčania dohrávajú sezónu v oklieštenom počte. Už nemajú k dispozícii ani štyri kompletné formácie.

„Nezažívam to prvýkrát. Sezóna nám nevyšla a takáto je realita. Lamper a Lunter museli späť do Banskej Bystrice bez ohľadu na priebeh ročníka. Okrem nich odišli Řepík a Čiliak, čo nie je extrémny exodus. Len ich nik nenahradil. Nič s tým neurobíme, musíme to zvládnuť,“ vysvetlí.

Michal Sersen a tréner Craig Ramsay. Foto: SITA, Brano Bibel
hokej ramsay sersen Michal Sersen a tréner Craig Ramsay.

On sám mohol dohrať sezónu v Liberci, ale transfer sa nepodarilo zrealizovať. „Už je to za mnou. Vôbec to neriešim. Nevyšlo to, tak ideme ďalej,“ vraví vyrovnane.

Cíti už v reprezentačnom tíme arómu blížiacich sa majstrovstiev sve­ta?

„Všetko tu smeruje k šampionátu. Každý sa naň chce dostať. Zatiaľ však na to dôraz nekladiem, ešte prebieha klubová sezóna. V prvom rade sa musí skončiť, až potom bude premýšľať nad národným tímom. Uvidím, či ma zavolajú do záverečnej prípravy. Ak áno, časom sa budem šampionátom zaoberať viac a viac,“ priznáva.

Neskrýva, že domáci šampionát bude niečo úplne iné, než bežné majstrovstvá sveta.

„Nepochybne. Mužstvo bude hnať vpred celá hala. Bude to výnimočná situácia. Nestáva sa každý rok, aby ste si zahrali na domácom šampionáte. Prihodí sa to možno raz za kariéru. Treba si to vážiť. Preto má tento rok každý z nás rovnaký cieľ,“ dodáva.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Michal Sersen #MS 2019 v hokeji