Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Chuť na domáce MS bude dvojnásobná. Na hráčov z NHL je skoro

Nemuseli robiť žiadne zmeny. Sú radi, že si opäť vyskúšajú niektoré nové mená. Príležitosť však dostávajú aj viaceré osvedčené tváre.

05.02.2019 18:04
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie.
debata

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan budú mať vo štvrtok a v sobotu možnosť vidieť, ako ich zverenci zareagujú na domáce prostredie.

Bratislavský Kaufland Cup je akousi turnajovou generálkou na májové majstrovstvá sveta. Základnú skupinu odohrajú Slováci v Košiciach.

„Väčšinou absolvujeme prípravné turnaje vonku. Sme radi, že teraz sa predstavíme pred domácim publikom. Veríme, že sa nám turnaj vydarí. Hráči by nemali cítiť tlak z domáceho prostredia. Skôr ich môže ťažiť, že sa chcú ukázať v čo najlepšej forme trénerovi a získať jeho dôveru. Veď bojujú aj o miestenky na šampionát,“ tvrdí Šatan.

Očakáva, že mužstvo zabojuje o turnajové prvenstvo a po prvý raz zdolá aj olympijský výber Ruska, ktorému už počas aktuálneho ročníka dvakrát podľahol.

Hoci výkony hráčov na turnaji môžu významne prehovoriť do ich prípadnej nominácie na majstrovstvá sveta, Šatan nechce hovoriť o tom, na koľko už má spolu s Ramsaym mužstvo zložené.

Video

„Bolo by to zbytočné. Do skladania nominácie vstúpi veľa faktorov, napríklad zranenia či pokles alebo nárast formy. Navyše nás môžu posilniť aj hráči zo zámoria. Preto sa momentálne sústreďujeme len na individuálne výkony hráčov. Sledujeme ako sa pobijú o pozície a ako budú spolupracovať jednotlivé dvojice alebo trojice,“ naznačuje bývalý dlhoročný reprezentačný kapitán.

Bol už v kontakte s hráčmi z NHL a AHL?

„Aj na to je ešte príliš skoro. Nikto nevie, ako dlho bude hrať v play off a či bude zdravý. Konverzácie prebehnú neskôr. Tým, že sú MS doma, chuť prísť bude u hráčov dvojnásobná. Želáme si, aby boli chalani zdraví a verím, že potom niektorých uvidíme aj v Košiciach,“ vysvetľuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Kaufland Cup