Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na trestnú išiel pred záverečným náporom. Rosandič: Narazil do mňa a odpískali mu to

Smolný koniec zápasu s Ruskom (1:2) na Nemeckom pohári zažil slovenský hokejista Mislav Rosandič. Mladý obranca išiel na trestnú v momente, keď sa Slováci rozbiehali k záverečnému náporu a sám ani poriadne nevedel, ako k tomu prišlo.

10.11.2018 21:09
Slovensko, Rusko Foto: ,
Slovenskí hokejisti po prehre s Ruskom.
debata

Situácia sa odohrala dve minúty a 12 sekúnd pred koncom sobotňajšieho duelu za stavu 1:2 pre mladý ruský výber. Slováci sa nadýchli k záverečnému náporu, no prišiel súboj pri pravom mantineli, ruský hráč sa sklonil a Rosandič ho nešťastne zasiahol strednou časťou hokejky do tváre.

„Bol to nejaký nižší hráč, išiel robiť cezo mňa kľučku, vtom akoby do mňa narazil a ja som mu išiel pod hokejku. Zrazu rozhodil rukavice a odpískali mu to. Čo viac k tomu povedať,“ opísal situáciu Rosandič.

Druhá prehra hokejistov na Nemeckom pohári Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
 Dávid Bondra pre ruskou bránkou.

Nešťastný moment pripravil jeho spoluhráčov o záverečnú šancu vyrovnať, necelých 30 sekúnd pred sirénou išiel na trestnú aj Tomáš Malec a Slováci sa až do konca bránili.

Rosandič si za incident sypal popol na hlavu, no podľa jeho slov prišli zlomové momenty už v závere druhej tretiny. Po vyrovnanom priebehu sa „zborná“ dostala vďaka presilovkám na koňa a utvorila si veľký tlak. Krátko po prestávke ho v dohrávanej početnej výhode pretavila na víťazný gól.

„Chyba bola v druhej tretine, že sme ich pustili do tlaku, my sme sa tam iba varili a mali sme dlhé striedania. Prenieslo sa to do tej tretej a inkasovali sme. Potom nám tam chýbal posledný krôčik, aby sme dali pri našich šanciach nejaký gól,“ dodal Rosandič.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Mislav Rosandič #ruskí hokejisti