Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trapas v českej reprezentácii. Na súpisku dopísali Slováka

Medzi náhradníkmi v nominácii českého reprezentačného tímu do 18 rokov sa omylom ocitol aj hokejista František Gajdoš. Obranca Sparty však české občianstvo nemá, ide o slovenského obrancu.

29.09.2018 14:23
František Gajdoš Foto: ,
František Gajdoš v slovenskom reprezentačnom drese v súboji proti Kanade na augustovom turnaji Hlinka Gretzky Cup.
debata

Lapsus podľa isport.cz spravil generálny manažér Petr Studnička, aj keď sa v českých médiách pripisovala hlavnému trénerovi Aloisovi Hadamczikovi:

„Pád Studnička mal nomináciu prepísať, neviem, prečo urobil takú chybu a Františka Gajdoša tam doplnil. Robil som ju ja a Radek Bělohlav (asistent trénera), odovzdali sme ju pánovi Studničkovi a meno slovenského hokejistu tam vôbec nefigurovalo. Neviem, prečo ho tam dopísal. Možno sa pán Studnička pomýlil, ja som ho v nominácii vôbec nemal, za tým si stojím. Mojím svedkom je Radek Bělohlav. Mrzí ma, že sa stala takáto chyba,“ povedal pre spomínaný zdroj Hadamczik.

„Nemám nič proti Slovákom, mám ich rád. Ale do českej reprezentácie nepatria,“ dodal s úsmevom.

Sedemnásťročný Gajdoš, ktorý paradoxne hral v slovenskom reprezentačnom drese na augustovom turnaji Hlinka Gretzky Cup aj proti Česku, zobral situáciu s humorom.

„Stal sa omyl, nemám české občianstvo. Dozvedel som sa to v šatni, chlapci si zo mňa robili srandu, že si môžem vybrať, kde budem hrať. Nech poviem, či za Slovensko alebo za Česko. Rýpol si aj tréner, všetci si to užili. Keď to vezmem pozitívne, vlastne je dobre, že si niekto všimol, ako hrám,“ uviedol pre isport.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov #českí hokejisti do 18 rokov #František Gajdoš