Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrcholí boj o olympiádu. Hokejisti presviedčajú Ramsayho

Čaká ich posledná vážna skúška pred februárovou olympiádou. Adepti na nomináciu do Pjongčangu si môžu pootvoriť, ale aj úplne zavrieť dvere pod päticu kruhov.

14.12.2017 09:00
Slovensko, hokej, tréning Foto: ,
Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred turnajom v nórskom Hamare.
debata

Slovenskí hokejisti odohrajú na turnaji v nórskom Hamare tri stretnutia. Vo štvrtok o 16.00 si zmerajú sily s Francúzskom, v piatok v rovnakom čase s olympionikmi Ruska a na záver sa v sobotu o 17.00 stretnutú s domácim výberom (v priamych prenosoch RTVS).

Kanadský tréner Craig Ramsay si otestuje – v porovnaní s Nemeckým pohárom – novú brankársku trojicu Hudáček, Konrád, Godla. K dispozícii má i viacero ďalších hráčov, najmä do defenzívy, ktorých ešte naživo nevidel.

„Aj skúsení harcovníci musia dokázať, že majú potrebnú kvalitu. Všetci, ktorí sú v mužstve, majú šancu zabojovať o nomináciu do Pjongčangu,“ tvrdí skúsený kouč.

Generálny manažér Miroslav Šatan predpokladá, že Slováci by sa o celkový triumf na turnaji mohli pobiť s ruským výberom. „Súboj s Rusmi by mal byť najkvalitnejšou previerkou v Hamare,“ naznačuje.

Aj pre obrancu Ivana Baranku je favoritom ruské mužstvo. „Samozrejme, nemôžeme podceniť ani Francúzov a Nórov. Pokúsime sa dosiahnuť na turnaji čo najlepší výsledok. Každý z nás by mal mať väčšiu motiváciu vďaka šanci dostať sa na olympijské hry,“ priznáva Baranka.

Craig Ramsay prichádza na reprezentačný zraz. Foto: SITA/AP, Pravda, Ľuboš Pilc
Craig Ramsay Craig Ramsay prichádza na reprezentačný zraz.

Jedným z lídrov defenzívy by mal byť aj 36-ročný Tomáš Starosta, ktorý prišiel zabojovať práve o účasť v Pjongčangu. „V Európe už nie sú slabé tímy, ako tomu bolo možno pred desiatimi rokmi. Všetky sú minimálne na našej úrovni. Nemecký pohár však ukázal, že keď chceme, tak vieme hrať kvalitný hokej. Verím, že aj v Nórsku na to nadviažeme a potešíme nie len seba ale najmä fanúšikov,“ nádejá sa Starosta.

S mužstvom do Nórska odcestoval aj útočník Libor Hudáček, ktorého už dva mesiace trápi boľavé rameno. Priamo na mieste sa k tímu pridala dvojica hráčov z českej ligy, ktorá mala povinnosti v Lige majstrov – obranca Jánošík a útočník Dravecký.

Slovensko zatiaľ v sezóne 2017/18 odohralo päť prípravných stretnutí. V auguste raz zdolalo a raz podľahlo mladému českému výberu a v novembri si na Nemeckom pohári poradilo s Američanmi a Nemcami, nestačilo len na olympijský výber Rusov. Zo súčasného kádra odohrali všetky zápasy útočník Paulovič a obranca Čerešňák i trojica Romančík, Hovorka, Gernát (tentoraz vo výbere chýbajú).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #Craig Ramsay