Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spokojný Šatan: Chalani príkladne bojovali o reprezentačný dres

Slovenská hokejová reprezentácia neobhájila minuloročné prvenstvo na Nemeckom pohári. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v Augsburgu bojovali o prvenstvo, ale nedeľňajšia prehra s olympijským tímom Ruska 2:4 ich odsunula na druhú pozíciu.

12.11.2017 15:47 , aktualizované: 17:51
Paulovič Foto: ,
Matej Paulovič bojuje pri mantineli s Andrejom Svetlakovom.
debata

Nedeľňajší zápas začali lepšie Rusi a viedli gólom Alexeja Makejeva, no Marcel Haščák a Marek Ďaloga v presilovkách o dvoch korčuliarov otočili na 2:1.

Misky váh na stranu Rusov potom naklonil opäť Makejev, ktorý skompletizoval hetrik. V závere spečatil triumf Rusov v presilovke Michail Naumenkov.

V 38. vzájomnom zápase oboch tímov sa zrodilo 22. víťazstvo Rusov, Slováci majú na svojom konte jedenásť úspechov a päť stretnutí sa skončili nerozhodne.

V nedeľu si 75. štart v národnom tíme SR pripísal Marcel Haščák, tridsiaty duel odohral Marek Hovorka. Haščák dosiahol deviaty presný zásah, Ďaloga štvrtý.

Rusko - Slovensko (Nemecký pohár 2017) Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Marek Hecl v súboji s Rusom Kirilom Semjonovom.

Nemecký pohár 2017

Slovensko – Rusko olympionici 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

  • Góly: 25. Marcel Haščák (Bakoš), 26. Marek Ďaloga (Paulovič, Krištof) – 4. Makejev (Naumenkov, Osnovin), 33. Makejev (Chochlačov, A. Fiodorov), 39. Makejev (A. Fiodorov, Osnovin), 58. Naumenkov.

    Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kopitz, Schrader – Hinterdobler, Schwenk (všetci Nem.)

  • Slovensko: Čiliak – Čajkovský, Čerešňák, J. Mikuš, A. Jánošík, L. Romančík, Gernát, Valach, Marek Ďaloga – Marek Hovorka, Ölvecký, Marek Hecl – Marcel Haščák, Bubela, M. Bakoš – Cingeľ, T. Marcinko, Lamper – Paulovič, Krištof, Matúš Sukeľ
  • Rusko: Košečkin – Provolnev, Blažijevskij, Jarullin, Rafikov, Ožiganov, Naumenkov, Koledov – Okulov, Svetlakov, Kuzmenko – A. Fiodorov, Makejev, Chochlačov – Kagarlickij, Semionov, Michejev – Šumakov, Osnovin

Rýchlosť Rusov robila Slovákom problémy od úvodu duelu a „zborná“ to využila už v 4. min – krížnu prihrávku Naumenkova usmernil za Čiliakov chrbát Makejev, ktorého si nepokryl Čerešňák.

O niekoľko sekúnd neskôr po strele Semionova zazvonila za slovenským brankárom žŕdka, čo potvrdil aj videorozhodca. V ďalšom priebehu úvodnej časti pokračovali Rusi v tlaku, ktorý ustal až v 15. min vylúčením Provolneva.

Chvíle slovenského tímu prišli v druhej tretine. Rusi v priebehu siedmich sekúnd inkasovali dvakrát trest na štyri minúty a Slováci to využili – na 1:1 vyrovnal Marcel Haščák a druhý gól pridal o minútu neskôr obranca Marek Ďaloga.

Ruský tím sa potom postupne otriasol z dvoch inkasovaných gólov a prevzal iniciatívu. Gólmana Čiliaka ešte pred druhou sirénou prekonal dvakrát Makejev, ktorý skompletizoval hetrik.

Slováci sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie, no dve vylúčenia ich v tom pribrzdili. Ruský výber si udržiaval najtesnejší náskok. V 58. min však v presilovke zvýšil Naumekov na 4:2 a v power-play Slovákov sa už stav nezmenil.

Craig Ramsay (tréner SR): „Máme za sebou ďalší dobrý zápas. Náš brankár bol dnes opäť skvelý, aj keď dostal pár gólov z dorážok. V prvej tretine sme hrali trochu nervózne, no potom sme to zlepšili. Dôležité bolo, že sme ustáli presilovky súpera. V Augsburgu sme síce skončili na druhom mieste, no cieľ sme splnili, keďže sme dali šancu ďalším hráčom a videli ich v akcii v novom systéme. Určite nás nesklamali.“

Marek Čiliak (brankár SR): „Pre brankára to bol náročný zápas. Rusi hrali dobre, majú veľmi silné družstvo. Ja som si dnešný zápas užíval, bavilo ma to. Asi každý brankár má radšej, keď je v tempe. Súper bol trochu lepší a zvíťazil.“

Peter Ölvecký (útočník a kapitán SR): „Bolo by lepšie, keby sme nad hlavu zdvihli pohár, ale chcem sa chalanom poďakovať za výborný turnaj. Rusi boli zdolateľní, viedli sme a mali ďalšie šance. Bola pre mňa veľká česť byť kapitán Slovenska. Som veľmi rád, že sa nám aj darilo a po dvoch víťazstvách sme v nedeľu bojovali o víťazstvo v turnaji.“

Michal Krištof (útočník SR): „Hrali sme veľmi dobre a využili presilovky, no Rusi sú Rusi. Dnes boli zdolateľní, ale odrazilo sa im tam niekoľko pukov. Je to škoda, ale na ľade sme nechali všetko. Súper mal dnes trochu viac šťastia a bol aj lepší.“

Matej Paulovič (útočník SR): „Škoda nedeľňajšej prehry. Máme však na čom stavať, pretože v Augsburgu sme hrali dobre a dokonca vyrovnanú partiu s Rusmi. Škoda, že sme stratili najtesnejší náskok.“

Miloš Bubela (útočník SR): „Dojmy z turnaja mám dobré, po dvoch víťazstvách sme v nedeľu mali šancu aj proti Rusom. Celkovo je spokojnosť, no stále máme na čom pracovať. Proti Rusom sme mali šance, ale nepremenili ich. Potom prišli situácie, ktoré rozhodli o našej prehre, šlo len o detaily.“

Peter Čerešňák (obranca SR): „Z celého turnaja mám veľmi dobrý dojem. Dosiahli sme dobré výsledky, aj keď to nebolo ešte ono. Blížime sa k tomu, čo by sme chceli hrať. Týka sa to najmä jednoduchosti. Rusi majú dobrý káder a využili šance. My sme ich zahodili viac a to rozhodlo.“

1. Rusko 3 3 0 0 0 17:6 9
2. Slovensko 3 2 0 0 1 7:5 6
3. USA 2 0 0 0 2 3:7 0
4. Nemecko 2 0 0 0 2 2:11 0

Ramsay je hrdý na káder z Augsburgu

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay bol po turnaji o Nemecký pohár 2017 v Augsburgu spokojný. Jeho zverencom sa síce nepodarilo obhájiť prvenstvo spred roka, hlavnému koučovi sa však podarilo splniť všetky ciele, s ktorými do Nemecka cestoval.

„Som na tento tím hrdý, aj hráči by to tak mali cítiť. Ide však len o jeden krok vpred, čaká nás ešte dlhá cesta. Hrali sme dobre, ale musíme sa ešte učiť vyhrávať,“ myslí si skúsený kanadský odborník.

„Do Augsburgu sme prišli splniť niekoľko zadaní. Chceli sme bojovať a myslím si, že sme to splnili. Síce ideme domov s druhým miestom, ale dôležitejšie je, že sme sa opäť niečo naučili,“ doplnil.

Hlavný kouč sa svojim zverencom naplno venoval od utorka, stále im odovzdával mnoho skúseností.

„Od zrazu sme s chlapcami absolvovali viacero mítingov, na ktorých sme ich pripravovali z taktického hľadiska. Vravel som im, že budem spokojný, ak predvedú aspoň zlomok z vecí, ktoré ich chceme naučiť. To sa im podarilo,“ pokračoval Craig Ramsay.

Nemecko - Slovensko (0:3) Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska zdolali Nemecko 3:0.

Po príchode do Bratislavy ho čaká ďalšia tvrdá práca.

„Zanalyzujeme našu hru na videách a začneme sa pripravovať na turnaj v Nórsku. Hráči, ktorí boli v Ausgburgu a hrali dobre, dostanú príležitosť aj v decembri. Chcem, aby chlapci pochopili, že keď budú hrať dostatočne kvalitne, dostanú odo mňa pozvánku aj nabudúce. Tým si môžu byť istí,“ sľúbil kouč Ramsay.

Tréner slovenskej reprezentácie sa vyjadril aj k jedinému súboju, ktorý jeho zverencom nevyšiel po výsledkovej stránke, teda k nedeľňajšej prehre s Rusmi 2:4.

„Nepriali nám odrazy pukov, najmä pri treťom a štvrtom góle, ale aj to patrí k hokeju. V prvej tretine sme boli trošku nervózni, no postupom času sa naša hra zlepšila. Zvládli sme oslabenia a v presilovkách pridali dva góly. Som hrdý na každého člena tímu,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Augsburg #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #Nemecký pohár 2017