Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nik sa nevyhováral. Na Nemeckom pohári sa hrá aj o olympiádu

Výborná previerka pre mladý tím Craiga Ramsayho. Na tradičnom Nemeckom pohári sa tento rok zišla veľmi kvalitná konkurencia. Okrem domácich a slovenských hokejistov sa v Augsburgu predstaví aj olympijský výber Ruska a tím USA.

10.11.2017 08:00
Craig Ramsay Foto: ,
Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay rozdáva pokyny svojim zverencom.
debata

Američania berú tento turnaj ako jednu z dôležitých previerok pred olympiádou, na ktorej sa musia zaobísť bez hráčov z NHL. Slováci si na úvod v piatok o 16.00 (v priamom prenose RTVS na Dvojke) zmerajú sily práve s USA.

Sledujte všetky zápasy Slovenska na Nemeckom pohári naživo na Pravda.sk.

Vlani si slovenskí hokejisti, ešte pod vedením Zdena Cígera, poradili s Nemeckom, Kanadou i Švajčiarskom a zaslúžene v Augsburgu triumfovali. Pre kanadského trénera Ramsayho je teraz viac ako výsledky dôležité, aby si slovenskí hráči osvojili jeho systém hry.

„Na Nemecký pohár sme si do mužstva vybrali čo najviac nových hráčov, ktorých chceme vidieť v náročných medzinárodných zápasoch. Podľa toho, ako túto výzvu zvládnu, sa bude odvíjať aj nominácia na decembrový turnaj v Nórsku. Tam by sme však radi videli aj skúsenejších hokejistov, ktorých lepšie poznáme a niektorých z nich sme mali k dispozícii aj v augustových zápasoch s Českom,“ prezradil generálny manažér reprezentácií Miroslav Šatan.

Zatiaľ čo v minulosti mali tréneri často problém s veľkým množstvom ospravedlneniek, teraz si Šatan pochvaľuje veľký záujem o reprezentačný dres. Mladší, ale i skúsenejší hráči si totiž dobre uvedomujú, že v rámci prípravných turnajov bojujú o nomináciu na ZOH v Pjongčangu.

„Všetci sú potešení, že o nich máme záujem a chcú prísť. Prekvapilo ma, že sa nikto na nič nevyhováral. Takýto prístup ma teší. Na tom sa dá stavať do budúcnosti. Som rád, že si všetci vážia reprezentačný dres. Dostanú šancu a je na nich, aby ju využili,“ naznačil a k ambíciám dodal: „Budem spokojný, ak chlapci pochopia systém, budú ho aplikovať na ľade a zápasy budú vyrovnané.“

Ostrieľaný 66-ročný Ramsay sa teší z nadšenia, ktoré srší z jeho zverencov. „To je základný predpoklad úspechu. Teším sa na turnaj, kde strávim s hráčmi viac času a lepšie sa spoznáme. Som presvedčený, že každý predvedie najlepšie, čo je v ňom. Samozrejme, chvíľu potrvá, kým bude všetko podľa mojich predstáv. Mám však okolo seba skvelých ľudí, ktorí mi pomôžu. Ak sa k tomu pridajú aj hráči, môže to byť fajn,“ poznamenal.

Program Slovákov v Augsburgu

Piatok: 16.00 USA – Slovensko, sobota: 16.00 Nemecko – Slovensko, nedeľa: 13.15 Rusko olympionici – Slovensko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #Craig Ramsay #Nemecký pohár 2017