Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Bez kráľa, bez vône

Pri všetkej úcte – avizovaný nový hokejový začiatok nového vedenia hokejového zväzu mal v jeho výstavnej podobe vyzerať inak.

10.08.2017 06:00
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Je pekné, že po dvoch predchádzajúcich rokoch, keď najprv slávnostné oceňovanie najlepšieho slovenského hokejistu zrušil štrajk a pred rokom sa zúžilo na bežnú tlačovú konferenciu s prísľubom, že o rok to už bude dôstojnejšie a v plnej paráde, malo stredajšie slávnostné vyhodnotenie ankety Hokejista roka opäť slávnostný strih – so širokým záberom od juniorov až po hokejové hviezdy.

Najväčšia však chýbala – a to bola chyba krásy na znovuzrodenom galapopoludní, ktoré pokračovalo večer na hokejovom stretnutí Slovenska na Hlinkovom memoriáli. Akáže je to slávnosť, keď na nej nie je kráľ? Miesto za pomyselným zlatým stolcom ostalo prázdne.

Marián Hossa, najlepší slovenský hokejista sezóny 2016/2017, neprišiel. A chýbal aj prezident hokejového zväzu Martin Kohút. Bez dvoch dôležitých mužov slovenského hokeja nemal sviatok špičkové obsadenie, aké mu prináležalo. Iste, ak by prišiel hlavný laureát, prezidentova neúčasť by až tak nebila do očí. Prvý raz sa stalo, že najlepší hokejista roka na najväčšej slovenskej hokejovej slávnosti chýbal. Verme, že aj posledný.

Marián Hossa v stredu prijal pozvanie českého útočníka Martina Havláta a zúčastnil sa v Brne na jeho rozlúčkovej exhibícii. Leto je v plnom prúde, je čas dovoleniek, no nechce sa veriť, že pri včasnejšej a lepšej komunikácii a logistike sa nedalo organizačne zabezpečiť, aby na vyhlásenie prišla aj jeho ústredná postava, prípadne nájsť iný termín. Okrem nej chýbali aj niektorí ďalší víťazi jednotlivých kategórií.

Bez nich nemal ani tohtoročný Hokejista roka taký lesk, aký by mu patril a aký by si zaslúžil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa