Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Libor Hudáček je v poriadku a pripravený hrať

Po hrozivo vyzerajúcom zranení v prípravnom zápase s Fínskom v Bratislave to vyzeralo, že na šampionáte v Kolíne a Paríži sa budú musieť slovenskí hokejisti zaobísť bez Libora Hudáčka.

02.05.2017 17:30
Libor Hudáček Foto: ,
Libor Hudáček.
debata

Dvadsaťšesťročný konštruktívny útočník síce vynechal záverečné dva duely v Nórsku, no medzi tým sa dal zdravotne dokopy a na utorňajšom zraze hlásil trénerovi Cígerovi, že je pripravený absolvovať majstrovstvá sveta.

„Cítim sa super. Cez víkend som si dobre oddýchol. Najlepšie by bolo, keby sa šampionát už začal,“ hovoril optimisticky naladený odchovanec spišskonovoveského hokeja. Na ľad sa vrátil minulý týždeň vo štvrtok a s výnimkou pondelka bol na korčuliach každý deň. „Bolesti pominuli. Som nachystaný a pripravený hrať,“ vysvetlil.

V rámci regenerácie absolvoval množstvo rôznych procedúr, aby sa zbavil bolestí krku a rozhýbal narazené svalstvo. „Vyskúšal som azda všetko a som spokojný. Dúfam, že mi každá činnosť pomohla aspoň o päť percent zlepšiť stav,“ priblížil.

Ešte pred utorňajším záverečným tréningom mužstva pred presunom do Kolína prebral svoj stav podrobne aj s trénerom Cígerom. "Keďže som nebol v Nórsku, dlhšie sme sa nevideli. Medzitým sme si však spolu telefonovali. Teraz zisťoval, ako sa cítim a či som dostatočne pripravený na šampionát.

Potvrdil som mu, že som v poriadku a nemám strach ani zo súbojov. Jednoducho som fit. Rozprávali sme sa aj o tom, do akej päťky ma má zaradiť," dodal Hudáček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček