Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Konkurz na lídrov

Slovakia Cup sa v ostatných rokoch stal poslednou turnajovou previerkou pred hokejovým šampionátom. Dôležité nie je zvíťaziť, skôr otestovať ďalších hráčov, ktorí by si po sezóne mohli v schránke nájsť pozvánku do záverečnej prípravy.

13.02.2017 08:00
Jaroslav Janus, Damien Riat Foto: ,
Jaroslav Janus inkasuje prvý gól z hokejky Damiena Riata (vpravo).
debata

Zápasy pred búrlivou nitrianskou kulisou odhalili veľa. Víťazstvo nad Ruskom – hoci išlo len o olympijský výber – sa vždy počíta. Obzvlášť, keď príde po suverénnom výkone.

Slováci ladne kombinovali, neprestajne napádali, urputne bojovali o každý puk. Súpera odprevadili do boja o 3. miesto šiestimi gólmi. Potešila najmä ofenzíva a priamočiara hra v presilovkách. Potiahli ju mazáci, ktorých zdatne dopĺňali reprezentační začiatočníci.

Vo finále proti Švajčiarom sa kompaktne hrajúci stroj zadrhol. Kým sa nakopol, bol záver druhej tretiny a tabuľa ukazovala skóre 0:3 pre hostí. Cígerovci v závere pridali na dôraze a tradičného súpera dusili. Nestačilo.

Hráči po zápase smútili, že keby sa hralo ešte pár minút, skóre by vyrovnali. Slovákom však proti Švajčiarom nechýbal čas, ale lídri. Ostrieľaní borci, ktorí by si zo stretnutia urobili vlastnú šou a zo spoluhráčov hrdinov, s ktorými dosiahli spoločný tímový úspech. Mali by sa prejaviť v kritických momentoch. Vziať si slovo a na ľade prehovoriť hokejovým kumštom.

Slovensku však takí hráči dlhodobo chýbajú a minulotýždňový domáci turnaj to znovu potvrdil. Na defenzívny štýl Helvétov zareagovali lepšie začínajúci reprezentanti. Najmä vďaka nim bola z boja o trofej napínavá dráma a nie debakel.

Do začiatku hokejového sviatku v Kolíne a Paríži zostávajú necelé tri mesiace. Kouč Cíger musí naďalej hľadať reprezentačných adeptov i vodcov tímu. Oboje bude náročné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Slovakia Cup 2017