Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger zverejnil nomináciu. Aj s troma bojkotujúcimi

O prekvapenia v slovenskom hokeji nie je núdza. Novozvolený tréner Zdeno Cíger predostrel na tlačovej konferencii 47-člennú širšiu nomináciu, z ktorej vyberie hráčov na novembrový turnaj o Nemecký pohár v Augsburgu.

14.10.2015 14:56 , aktualizované: 16:08
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata (185)

Nečakane v nej figurovali aj traja hokejisti – Tomáš Marcinko, Roman Kukumberg a Lukáš Cingeľ, ktorí vyjadrili nesúhlas so súčasným vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja a podpísali sa pod výzvu 52 bojkotujúcich hokejistov pod vedením Michala Handzuša.

„Pred mesiacom panovala značná neistota. V súčasnosti mám z nominácie dobrý pocit. S niektorými chalanmi som telefonoval, s inými komunikoval osobne. Je tam cítiť pozitívna energia. Oslovil som všetkých adeptov prichádzajúcich do úvahy. Aj tých, ktorí bojkotujú. Niektorí hráči začínajú prehodnocovať svoje rozhodnutie, čo je pozitívne,“ tvrdí 45-ročný kouč.

V predbežnej nominácii je päť brankárov, štrnásť obrancov a dvadsaťosem útočníkov. Najviac hokejistov pôsobí v slovenskej a českej najvyššej súťaži. Pozitívny prístup k reprezentácii potvrdili aj hráči z fínskej, švédskej, švajčiarskej i Kontinentálnej hokejovej ligy. Z bratislavského Slovana je v nominácii momentálne deväť mien.

„S hráčmi Slovana ešte komunikujeme a v najbližších dňoch sa stretneme. Situáciu nám mierne skomplikovala Liga majstrov. Do ďalšej fázy postúpili tri české tímy, v ktorých máme dosť hráčov. Zatiaľ sme nadšení prístupom viacerých klubov i hokejistov. Aj keď sú vyťažení, prisľúbili nám účasť,“ dodal Cíger.

S generálnym manažérom reprezentácie Róbertom Švehlom zverejnili aj zloženie realizačného tímu. Asistentmi hlavného trénera budú Miroslav Miklošovič a Ernest Bokroš. „Veríme ľuďom, ktorí ihneď prikývli na našu ponuku a nesklamú nás v neľahkej situácii,“ uviedol Švehla.

Keďže Bokroš je zároveň koučom výberu do 20 rokov, k seniorskému tímu sa pripojí až po juniorskom šampionáte na prelome rokov v Helsinkách.

„S Ernestom (pozn. Bokrošom) sa poznáme a vieme, čo môžeme od seba očakávať. V náročných časoch treba mať ľudí, ktorí si navzájom dôverujú. S Miklošovičom si dokonca čítame myšlienky. Funguje prepojenie s dvadsiatkou a pre mladých hráčov to môže byť výrazná pomoc do budúcnosti,“ uzavrel Cíger.

Širšia nominácia slovenskej reprezentácie na Nemecký pohár
Brankári: Melicherčík, Baroš, Tomek, Valent, Dzubina
Obrancovia: Čajkovský, Ďaloga, Švarný, Brejčák, Šedivý, Kotvan, Jánošík, Luža, Kozák, Jurčina, Bokroš, Čerešňák, Valach, Štajnoch
Útočníci: Bakoš, Bartánus, Cehlárik, Cingeľ, Dravecký, Galamboš, Haščák, M. Hlinka, Hovorka, Hrnka, Kudrna, Kukumberg, Lušňák, Marcinko, Miklík, Mikúš, Preisinger, Puliš, Réway, Skalický, Spilar, Ján Sýkora, Tomáš Sýkora, Špirko, Šťastný, Tybor, Vandas, Zigo.

185 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger