Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Brankár Hudáček je optimista, Daňo bude hrať

Po Júliusovi Hudáčkovi má zdravotné problémy aj Branislav Konrád. Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave sa tak opäť zapojil mladík Denis Godla.

22.04.2015 14:58 , aktualizované: 16:10
Július Hudáček Foto: ,
Slovenský reprezentačný brankár Július Hudáček.
debata

Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek sa od začiatku prípravy potýka so starosťami o najdôležitejší post v mužstve – brankársky. Najprv začiatkom apríla skolila viróza Ján Laca, potom sa z reprezentácie ospravedlnil Marek Čiliak. Dal po narodení syna prednosť rodine. Včera netrénovali dvaja (Hudáček a Konrád) z trojice, ktorá má ísť na šampionát.

„Mám problémy so spodným chrbtom. Cez víkend som sa nevedel ani obuť. Bolo to zlé, ale prišli sme na to, kde je problém a môj stav sa výrazne zlepšuje. Neboli to problémy s platničkou, ako si mysleli aj doktori. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že mám zápal nižšie medzi poslednými dvoma stavcami. Dostal som protizápalovú injekciu, ktorá vyriešila primárny problém. Teraz pracujem s fyzioterapeutom na tom, aby som sa dal celkovo dokopy a pomohol chrbtu,“ vysvetľuje starší z bratov Hudáčkovcov.

Jeho problémy sa začali po štvrtkovom zápase v Košiciach. Po stretnutí nestihol tradičný strečing a špeciálne brankárske cvičenia, keďže sa mužstvo ponáhľalo do Popradu. „Po vystúpení z autobusu som cítil, že to bude zlé. Trošku som podcenil situáciu, ale na druhej strane, zápal ovplyvniť nedokážete,“ prezradil strieborný medailista z Helsínk 2012.

Cez víkend sa začínal báť, že mu môže ujsť i šampionát, na ktorom by sa mal po prvý raz dostať aj do bránky. „Vtedy som ešte nevedel, v čom je problém. Teraz to vyzerá oveľa optimistickejšie. Verím, že na budúci týždeň pôjdem na ľad a bude to dobré. Dôležité je úplne sa vyliečiť a nič neunáhliť,“ dodal.

O rok starší Konrád sa zranil na utorňajšom tréningu. Pri jednom z cvičení sa mu posunul betón a puk ho nešťastne trafil do kolena. „Röntgen ukázal, že v ňom nie je nič zlomené. Večer som však nevedel ani vystúpiť z auta či vstať z postele. Včera to už bolo oveľa lepšie. Môžem normálne chodiť a viem sa aj zohnúť, no pri vzpriamení ma zatiaľ v kolene pichá. Azda sa to dá do poriadku,“ dúfa Konrád.

Marko Daňo sa pripojí k tímu v Lotyšsku. Na... Foto: SITA/AP
Marko Daňo Marko Daňo sa pripojí k tímu v Lotyšsku. Na fotografii napáda hviezdu Pittsburghu Jevgenija Malkina.

Tréner Vůjtek je ohľadom zdravotného stavu brankárov optimista. „Hudáček ostáva doma, to sme vedeli už predtým. Jeho stav sa však výrazne zlepšuje a koncom týždňa by mohol byť fit. Verím, že Konrád bude v poriadku a pôjde s nami. Ak by nemohol, nahradí ho Godla. Hudáčka s Lacom sme chceli v príprave striedať. Nevyšlo nám to úplne podľa predstáv, no nakoniec obaja odchytajú po štyri zápasy, ako sme chceli,“ vysvetlil český kouč.

V zápasoch v Rige (v piatok o 18.30, v sobotu o 16.00) bude mať k dispozícii aj štvrtého hráča z NHL – Marka Daňa. „Na Slovensko priletí, keď už my budeme v Lotyšsku. No večer letí za nami. Počítam s ním na krídlo,“ prezradil Vůjtek a k utorňajšiemu neskorému príchodu Martina Réwaya dodal: „Bol som poriadne nahnevaný, lebo to nebolo po prvý raz, čo urobil nejaký priestupok. Do národného mužstva to nepatrí. Disciplína je na prvom mieste.“

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Marko Daňo #slovenská hokejová reprezentácia #Július Hudáček #Denis Godla #Branislav Kondrád