Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vůjtka triumf nad Bielorusmi trochu upokojil. Bolo to ako so Švédmi, tvrdí

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek bol po sobotňajšom stretnutí s Bieloruskom v Poprade (5:2) spokojnejší ako vo štvrtok v Košiciach či pred týždňom v Jihlave po dueloch s Českom.

19.04.2015 09:46
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata (2)

Potešila ho hra i výsledok, aj keď jeho tím sa opäť nevyhol hernému výpadku. V druhej tretine za stavu 4:0 dovolili Slováci streliť Bielorusom dva góly a trocha zdramatizovať zápas. Vůjtek bol spokojný najmä s prvou dvadsaťminútovkou, v ktorej jeho zverenci nielenže dali štyri góly, ale na ľade dominovali, boli korčuliarsky lepší a často pri puku.

„Dnešnú prvú tretinu môžeme pokojne porovnať s druhou časťou hry bratislavského zápasu so Švédmi. Zahrali sme ju veľmi dobre, okrem štyroch gólov sme mohli pridať aj ďalšie, šance na skórovanie tam boli. Trocha nás zaskočili zranenia v druhej tretine, museli sme upraviť zostavu a kým si na to hráči zvykli, tak sme ju prehrali. V tretej dvadsaťminútovke sa to vyrovnalo a opäť sme hrali našu hru,“ hodnotil popradský duel Vladimír Vůjtek.

Zo šiestich prípravných stretnutí pred MS 2015 vyhrali Slováci dve, ďalšie dve prehrali až v samostatných nájazdoch a dvakrát ťahali za kratší koniec v riadnom hracom čase. „Po dnešku som viac spokojnejší ako po súbojoch v Jihlave. Ani tam prvý duel nebol zlý, ale druhý sa nám nevydaril. Na druhej strane je potrebné vziať do úvahy aj silu súpera, Česi zatiaľ v tejto sérii Euro Hockey Challenge ‚stratili‘ bod iba s nami. Aj to si musíme vážiť,“ tvrdí Vladimír Vůjtek.

Slováci na užšom popradskom klzisku hrali s chuťou, bojovali a väčšinu času mali duel pod kontrolou. Podľa predstáv im nevyšla iba druhá tretina. „Urobili sme v nej taktické chyby. Druhá tretina je vždy špecifická, keďže striedačka je ďalej. Tlačili sme sa do útoku, niektorí hráči si pretiahli striedania, potom nestačili prestriedať a nestíhali,“ priznal V. Vůjtek.

Členovia realizačného tímu museli urobiť po sobote ďalší rez v kádri. Do ďalšieho týždňa prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave (1. – 17. mája) sa už nezapoja brankár Denis Godla, obranca Peter Čerešňák a útočníci Michael Vandas, Andrej Šťastný a Peter Cehlárik.

Otáznik visí nad Tomášom Marcinkom, ktorý po prvom stretnutí s Bieloruskom má podozrenie na otras mozgu a dostane týždňové voľno. Zdravotné problémy má po košickom súboji s Bielorusmi aj Ladislav Nagy, presná diagnóza zatiaľ nie je známa. Sobotňajší súboj v Poprade zasa nedohrali Marek Ďaloga a Mário Bližňák, v ich prípade by to nemalo byť nič vážne.

„Hráči vedeli, s čím nastupujú do prípravy. Vždy je náročné niekoho vyradiť. Je to šport, dnes vyraďujú aj Česi, Švédi či Rusi. Prichádzajú hráči, ktorí hrajú v európskych finále, i posily z NHL, niekto im musí uvoľniť miesto. Dnes je taký trend,“ uviedol tréner SR.

Na budúci týždeň bude mať reprezentačný kouč už k dispozícii aj Tomáša Surového, Richarda Pánika, Tomáša Kopeckého a Andreja Meszároša. Kvarteto by malo nastúpiť aj v príprave v Lotyšsku. Až tesne pred MS sa k mužstvu pridá Marián Gáborík, zatiaľ neistý je štart Zdena Cháru.

Kapitána Bostonu Bruins trápia zdravotné problémy v dolnej časti tela. „So Zdenom je to otvorené, je zranený. Dohodli sme sa, že si dáme týždeň pauzu a zavoláme si v stredu alebo štvrtok,“ dodal Vladimír Vůjtek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia