Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred zápasmi počúvajú Nohavicu, v meste obdivujú dievčatá

Oplývajú humorom a bezstarostnosťou. Hokejový šampionát v Česku je ich obrovskou výzvou. Michael Vandas a Peter Čerešňák pôsobia v ostravských Vítkoviciach, kde slovenská reprezentácia odohrá základnú skupinu.

24.03.2015 10:00
Peter Čerešňák Foto: ,
Peter Čerešňák.
debata

V aktuálnej sezóne sa zúčastnili na všetkých reprezentačných akciách. Tréner Vladimír Vůjtek ich povolal aj na záverečný blok prípravy pred vrcholom sezóny – majstrovstvami sveta. „Dostať sa do konečnej nominácie bude náročné, v obranných radoch to je riadne nabité. Každý bude chcieť trénera presvedčiť, ale nie všetkým sa to podarí,“ vie obranca Čerešňák. Premiéru na svetovom šampionáte si odbil vlani v Minsku.

Hokejistom Vítkovíc sa sezóna skončila pred dvoma týždňami po vypadnutí v nadstavbovej časti s Pardubicami. „Škoda, že sme sa nedostali do najlepšej osmičky. Do reprezentácie som prišiel s čistou hlavou a novou ambíciou,“ dodáva trenčiansky rodák.

Na zraze bol medzi prvými. Na klubového spoluhráča Michaela Vandasa musel čakať. „Už mi písal správu, nech mu obsadím miesto v izbe. Dúfam, že sa nestratil, lebo on je toho schopný. Je taký ,motáčik',“ podotýka s úsmevom.

Po pár minútach sa jeho obavy rozplynuli. „Je krásne počasie, tak som si dal kávičku pri Dunaji. O tom, kto je ,pomotanejší' pomlčím. Veď sa pozrite na jeho vlasy,“ kontruje Vandas. Kým u trénera Vůjteka nemajú isté miesto v záverečnej nominácii ani zďaleka, spoluhráči v klube im veria. „Jirko Burger si už u mňa rezervoval lístky. Hovorím mu, neblázni, buďme realisti,“ vraví 24-ročný útočník. „Už máme viaceré žiadosti. Výhoda je, že sme dvaja, čím šanca stúpa,“ dopĺňa Čerešňák.

Ich zvýšená motivácia pramení z toho, že základnú skupinu odohrajú Slováci v ostravskej ČEZ Aréne. „V meste je už cítiť, že sa o pár týždňov začne šampionát. Na štadión k nám zavítali aj ,plyšáci',“ prezradil Vandas. Má na mysli maskotov – Boba a Bobeka? „Presne tých,“ súhlasí s veľkým úsmevom.

Aké miesto v Ostrave odporúčajú slovenským fanúšikom?

„K tomu sa nemôžem vyjadriť, lebo už som v meste urobil dosť neplechy. Vo voľnom čase ideme so spoluhráčmi na Stodolní ulicu, kde si obzrieme pekné dievčatá. Pivo nepijeme, veď sme športovci. Možno len jedno po zápase,“ tvrdí Vandas. „S Majkym je vždy kopec srandy. Je to super parťák. Snáď v klube predĺži zmluvu. Mne platí ešte rok,“ konštatuje Čerešňák.

Popradčan Vandas bol v tejto sezóne piatym najproduktívnejším hráčom Vítkovíc, hoci hrával v tretej a štvrtej útočnej formácii. „Škoda, že som nedostával viac priestoru. Ešte neviem, či predĺžim zmluvu. Možno dostanem zaujímavejšie ponuky, napríklad z New Yorku od Rangers,“ zahlási Vandas v dobrej nálade.

Ostravu si zamiloval. „Je to krásne mesto. Ľudia sú povahovo podobní východniarom na Slovensku. Úžasný je aj spevák Jaromír Nohavica, ktorého skladby si púšťame pred zápasmi,“ uzatvára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Čerešňák #Micheal Vandas