Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš: My máme len jedného Réwaya, Kanada má takých pätnásť

Pred necelým rokom v Malmö prehra so cťou 3:5, teraz v Montreale studená sprcha na úvod.

27.12.2014 09:43
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata (1)

Slovenskí hokejisti do 20 rokov schytali vo svojom prvom vystúpení na svetovom šampionáte od domácich Kanaďanov vianočnú nádielku 0:8. Domáci už v 10. min viedli 3:0 a vyše 14 000 divákov v Bell Centre mohlo predčasne oslavovať úspešný vstup do turnaja. Kanaďania celkovo prestrieľali Slovákov 34:12 a odhodlane vykročili na náročnú cestu za titulom.

„Mať za sebou úspešne prvý zápas je vždy veľmi dôležité. Jedna vec je víťazstvo a druhá spôsob, akým sme sa k nemu dopracovali. Zvolili sme si na úvod správnu cestu. Predviedli sme dobrú hru a nepoľavili až do konca,“ uviedol útočník Robby Fabbri, ktorý strelil dva z prvých troch gólov domácich proti Slovákom. Osemnásťročný Fabbri bol jediným dvojgólovým strelcom v drese s javorovým listom. O osem gólov sa teda podelilo sedem hráčov. „Je dobré, že sme mali toľko strelcov gólov. Je to znak toho, že veľa hráčov máme hladných po víťazstve a tak to má byť. Využili sme v plnej miere aj nadšenie ľudí okolo nás. adrenalín z publika nám veľmi pomohol,“ pridal názor kapitán Kanaďanov Curtis Lazar.

Slovenský kapitán Martin Réway bol veľmi sklamaný z výsledku, lebo očakával vyrovnanejší duel. „Hrám za slovenský výber na šampinátoch do 20 rokov už tretí rok a doteraz to boli proti Kanade vyrovnané zápasy. Vravel som spoluhráčom, že proti nim sa dá hrať, keď predvedieme dobrý výkon. V prvých dvoch tretinách sme však nehrali dobre,“ cituje Réwaya server TSN. Slovenský tréner Ernest Bokroš tiež nečakal toľko gólov v sieti svojho tímu. V polovici zápasu po piatom zásahu Kanaďanov sa rozhodol stiahnuť z ľadu Denisa Godlu a dal priestor Dávidovi Okoličánymu. Aj ten však ešte trikrát lovil puk zo siete. „Máme určite lepšie mužstvo, než hovorí tento výsledok. Už od začiatku zápasu sme prehrávali a to nebolo dobré. Na hráčov zle pôsobila aj atmosféra v hľadisku, boli z nej zmrazení,“ povedal Bokroš pre server La Presse. Na margo skvelého výkonu Kanady slovenský tréner poznamenal: „My máme v tíme jedného Réwaya, ale Kanada má takých hráčov pätnásť.“

Kanadské médiá pripomínajú, že ich mladíci neprehrali otvárací zápas na majstrovstvách sveta od roku 1997, keď v Helsinkách nestačili na Fínov. O rok neskôr sa práve Slováci postarali o menšiu senzáciu – vo Winnipegu uhrali na úvod MS „20“ s domácimi bezgólovú remízu. Aktuálnych osem gólov v sieti Slovenska je dosť, ale kanadský rekord v počte strelených gólov je podľa serveru MS"20" oveľa vyšší. V roku 2009 opäť v domácom prostredí v Saskatoone Kanaďania rozprášili Lotyšov 16:0. „Každý strelený gól si veľmi vážime, lebo je to výsledok tvrdej práce,“ povedal jeden z kanadských strelcov Max Domi.

Slovenskí hráči nebudú mať príliš veľa času na oddych a vyčistenie hláv, v sobotu od 22.00 SEČ nastúpia proti obhajcom titulu z Fínska. Druhým súperom Kanaďanov budú o 2.00 h v nedeľu nadránom Nemci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Slovensko - Kanada